2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 22:50

Belföld

Nem kellett az ukránoknak Karácsony Gergely adománya

Nem kellett az ukránoknak a Budapest által felajánlott buszok kétharmada - hívta fel a figyelmet a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület. A decemberi látványos felajánlással ellentétben erről most hallgat a főváros. Az egyesület szerint Karácsony Gergely ismét csak kommunikációban akart leelőzni mindenkit.

  • Nem kellett az ukránoknak Karácsony Gergely adománya

Öt darab Volvo és tíz darab csuklós Ikarus buszt adományozott tavaly decemberben Ukrajnának Karácsony Gergely. A főpolgármester akkor azt írta: erkölcsi kötelesség a rászorulók felé fordulni.

A látványos felajánlás után azonban kínos hallgatás következett. Az ukránok ugyanis a buszok kétharmadát nem fogadták el. Csupán az öt Volvót vették át, az Ikarusok itthon maradtak.

A főváros egy kicsit előreszaladt a felajánlással - vélekedett a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke. Dorner Lajos szerint úgy tűnik: nem volt egyeztetve az ukrán féllel, hogy mire is van szükségük.

Dorner Lajos megjegyezte: Veszprém városa szintén humanitárius segélyként ajánlott fel 14 autóbuszt Kárpátaljának, ezek azonban célt is értek. Ezeket a járműveket jóval magasabb politikai szinten, pontos egyeztetés után, Kárpátalján adták át a helyi kormányzónak. Nagy részük már forgalomba is állt.

A visszautasított fővárosi felajánlású Ikarus buszok pedig végül a BKV árverezési flottájához kerültek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!