2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Nem ismerte el bűnösségét a bíróságon Sallai Róbert Benedek

Nem ismerte el bűnösségét Sallai Róbert Benedek, de bocsánatot kért azért, amiért áprilisban, egy bizottsági ülésen nekiment volt párttársának, Hadházy Ákosnak. A volt képviselőt az azóta függetlenként politizáló Hadházy jelentette fel, aki azt szeretné, ha a bíróság marasztalná el Sallait.

  • Nem ismerte el bűnösségét a bíróságon Sallai Róbert Benedek

Hadházy Ákos volt LMP-s képviselő még áprilisban, könnyű testi sértés vétsége miatt tett feljelentést a párttársa, Sallai Róbert Benedekkel szemben, mert - állítása szerint -  egy etikai bizottsági meghallgatáson megpróbálta megütni, de végül csak felborította. Hadházy Ákos viszont eszméletét vesztette. 

A bíróság zárt tárgyaláson hallgatta meg a két felet, békíteni szerette volna őket. Ez bő egy órás tárgyalás után sem sikerült.

„Ügyfelem, Sallai Róbert Benedek is azt gondolja, hogy egy közéleti szereplőnek illett volna ma példát mutatnia abban, hogy kulturált emberek módjára meg tudnak egyezni, bocsánatot tud kérni egyik a másiktól, és a másik ezt pedig elfogadja. A bűncselekmény elkövetését, már a testi sértését nem ismerte el, és én is azon a jogi állásponton vagyok, hogy ez nem valósult meg.  Mindazonáltal az a magatartás, ami ott, akkor tanúsított, az nem volt helyénvaló, ezt már akkor, közvetlenül az eset után is elismerte Sallai Róbert Benedek, és most is kész volt ezért bocsánatot kérni, sőt meg is tette jegyzőkönyvbe foglalható módon” – mondta Bárándy Gergely, Sallai ügyvédje.

Hadházy Ákos azt mondta, azért nem kér bocsánatot, mert azt szeretné, ha a bíróság mondaná ki, hogy ez egy méltatlan és helytelen cselekedet volt.

„Nincsen semmilyen harag és bosszúállási vágy Sallai Róbert Benedek iránt bennem. Azonban ez a cselekedete sokkal-sokkal károsabb, mint az elsőre látszik, hiszen a magyar politikai életben egyre nagyobb tendencia az, hogy az indulatok gerjesztése a cél, és az indulatok bizony nagyon könnyen fel is gerjednek, mint ahogy láttuk. Ez a folyamat rendkívül káros, és ezért tartom fontosnak, hogy erről a bíróság döntsön” – jelentette ki a politikus.

A tárgyalás a bizonyítási eljárással folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!