2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Nem hisz az esélyegyenlőségben a baloldal jelöltje

Nem hisz az esélyegyenlőségben és az általános választójogban sem a baloldal veszprémi jelöltje. A február 22-ei időközi választáson induló Kész Zoltán erről blogján írt, ahol azt is kifejtette, hogy az államnak ki kell vonulnia az oktatásból és az egészségügyből, de szerinte segélyezésre sincs szükség. A képviselőjelölt egyik korábbi előadásában pedig a magyarságot megbélyegző kijelentéseket tett, és közben a kapitalista kizsákmányolást is éltette. A Fidesz szóvivője szerint vállalhatatlanok Kész Zoltán szavai, ezért a baloldali kispártok által támogatott politikusnak nincs helye a magyar közéletben.

„Többfajta embertípus van, és az a baj, hogy a magyar embertípus – és ezért nem hívom én kapitalistának a magyar embertípust – a magyar embertípus az államra vár” – két évvel ezelőtti várpalotai előadásán szólta le kollektívan a magyarságot a baloldal közös veszprémi országgyűlési képviselő-jelöltje. Blogjában ennél is tovább ment és kifejtette: nem hisz az általános választójogban, szerinte aki nem adózik, az ne is szavazhasson. A blogot azóta törölte, várpalotai előadása azonban azóta is elérhető a világhálón. Ebben arról is beszél az egykori angoltanár, hogy az oktatásban és az egészségügyben is szívesen látná a magántőke megjelenését.

„A jogbiztonságot megteremti és odafigyel arra, hogy a törvényeket tényleg normálisan megtartsák, valamint közbiztonságra felügyel. Bár a nagyon vad libertáriánusok azt mondják, hogy a közbiztonságot is lehetne privatizálni. Lehetne, vannak nagyobb teóriák rá, én ebben még annyira nem hiszek, de valahol itt én meg is állnék, és kész. Ez az én véleményem. Sokan azt mondanák a Szabad Piac Alapítványban, hogy azért még az alapfokú oktatás még idetartozik, a középfokú oktatás még idetartozik, az egészségügy idetartozik mint állami szerep. Én személy szerint, mint Kész Zoltán, azt mondom, hogy nem” – fogalmazott.

Az ügyben szerettük volna megkérdezni Kész Zoltánt is, de csak a sajtófőnökét értük el, akinek több kérdéskört is megjelöltünk, interjút azonban így sem kaptunk a képviselőjelölttől. Kész Zoltán később a közösségi oldalán mégis válaszolt, azt a látszatot keltve, mintha az egy valódi interjú szövege lenne. Több kommentelő például azt írta: a Hír TV biztosan nem adja azt adásba. Sajtófőnökén keresztül végül azt üzente: csak élő adásban hajlandó nyilatkozni.

Kész Zoltán a sajtónak nem, az őt támogató baloldali pártok vezetőinek viszont felvette a telefont. „Kész Zoltánt megkérdeztük, és Kész Zoltán azt állította, hogy ilyeneket nem írt le és nem mondott” – a Gyurcsány-párt elnökségi tagja szerint a képviselőjelöltjüket alaptalan rágalmakkal akarják lejáratni. „Nem lelhetőek fel ezek a szavak az interneten, mi úgy tekintjük, mintha az ujjából szopta volna ki a Magyar Nemzet akárkije, újságírója, a Pestisrácok.hu akármilyen munkatársa ezeket a mondatokat” – mondta Kerék-Bárczy Szabolcs.

Kész Zoltán független egyéni jelölt, ezért neki kell eldöntenie, hogy meddig kíván részt venni a választási csatában – mondta a Hír TV-nek Szanyi Tibor. A szocialista EP-képviselő szerint Kész Zoltán végigviszi a kampányt, az őt támogató pártok pedig menet közben is meg tudják fontolni, hogy támogatják-e.

„Én nem tudom, hogy ezt most ő hogy mondta, mint mondta, nekem most ön újat mondott. Ettől függetlenül őt kell megkérdezni, hogy pontosan neki ezekben a kérdésekben mi az álláspontja. Ehhez lehet viszonyulni. Hogy mondjam (…), a sajtó azért tud eléggé megcsavartan továbbítani különböző mondatokat. Én szeretném adott esetben az ő szájából is ezeket a dolgokat hallani, bár most nem fogok ezért Veszprémbe elutazni, hogy megkérdezzem” – reagált Szanyi Tibor.

A Fidesz szóvivője szerint viszont vállalhatatlanok Kész Zoltán szavai. Tuzson Bence kijelentette: a baloldali kispártok által támogatott politikusnak nincs helye a magyar közéletben. „Azt gondoljuk, hogy e tekintetben a mai magyar baloldalnak is meg kell nyilvánulnia. Tényleg ők is úgy gondolják, hogy az általános választójog rossz dolog? Hogy nem kell mindenkinek biztosítani választójogot? Hogy a veszprémi emberek akik különbözőek, azok bármilyen feltételek alapján vagy választhatnak, vagy nem választhatnak? Tényleg azt gondolják, hogy az egészségügyet és az oktatást azt fizetőssé kell tenni?” – tette fel a kérdést Tuzson.

A február 22-ei veszprémi időközi választáson Kész Zoltán mellett 11 jelölt száll ringbe a fideszes Navracsics Tibor korábbi mandátumáért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!