2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Nem felelősek a volt titokminiszterek

A szocialista volt titokminiszterek nem felelősek azért, hogy Simon Gábor kétszer is átment a C típusú átvilágításon – állapította meg zárt ülésén a nemzetbiztonsági bizottság. Szilvásy György a meghallgatása után azt mondta, a legszigorúbb titkosszolgálati vizsgálat nem alkalmas arra, hogy leleplezze, ha valaki hazudik. Hozzátette, szerinte biztos, hogy nem az MSZP pénze Simon Gábor eltitkolt vagyona.

A szocialisták két volt titkosszolgálati minisztere együtt érkezett a nemzetbiztonsági bizottság ülésére. A testület azért kezdeményezte Szilvásy György és Ficsor Ádám meghallgatását, mert az MSZP volt elnökhelyettese 2008-ban és 2009-ben is hazudott vagyonáról a C típusú nemzetbiztonsági vizsgálaton. „Köszönöm a meghívást és a megtiszteltetést, hogy részt vehetek a Fidesz egy újabb kampányeseményén” – kommentálta a meghallgatást Szilvásy György. A politikus kezdeményezte, hogy nyilvános legyen a meghallgatás, ezt azonban az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója nem engedélyezte.

A bizottság megállapította, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal és a szervezetet irányító miniszterek sem felelősek amiatt, hogy Simon Gábor kétszer is átment az átvilágításon. „Egyszerűen lehetetlen elvárni, a Nemzetbiztonsági Hivataltól, hogy mindig mindent naprakészen ismerjen, ha valamit eltagadnak tőle” – mondta az ülést követően Szilvásy György. Hozzátette, szerinte nem az MSZP pénze volt Simon eltitkolt vagyona. „Abban mondhatnám száz százalékig biztos vagyok, hogy nem a párthoz, nem a közéleti tevékenységéhez köthető pénz. Hogy mikori életéből, hogyan, erről nekem fogalmam sincs” – fogalmazott.

A nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke sem tartja már életszerűnek, hogy Simon Gábor a középiskolai tanári fizetéséből rakta félre a több százmilliós eltitkolt vagyonát. „Mi egyet állítunk, hogy nincs köze a politikai tevékenységhez. Ennyit állított ő nekünk. Hogy ez az előző életéből, milyen életéből, hogyan keletkezett, erre visszatérnék; valóban nem tűnik életszerűnek a kérdés, de erre nem tudunk választ adni. Hiába, a szocialista párt nem nyomozó hatóság” – mondta Molnár Zsolt.

A bizottság fideszes tagját meglepte a két volt tárcavezető együttműködő viselkedése. Kocsis Máté hasonló magatartást vár el Mesterházy Attilától is. „Azt, hogy Szilvásy György mire alapozza, hogy ez nem pártpénz, csak még bonyolultabbá és szövevényesebbé teszi ezt a szocialista bűnregényt. Ezt Mesterházy Attilának megerősítenie vagy cáfolnia kell” – fogalmazott a fideszes politikus.

A szocialisták elnöke még nem döntötte el, hogy részt vesz-e a nemzetbiztonsági bizottság csütörtöki ülésén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!