2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Nem ez volt az első eset, hogy az ellenzék megzavarta a parlament munkáját

2019. október 22., kedd 11:39

Ez a parlament csalással jött létre a választáson - ezzel indokolta hétfői parlamenti akcióját Hadházy Ákos közösségi oldalán. A független képviselő obszcén feliratú táblát mutatott fel az Országházban, és megpróbálta megzavarni a miniszterelnök felszólalását az üléstermi pulpitusnál. Azonban nem ez volt az első eset, hogy ellenzéki politikusok botrányosan viselkedtek a parlamentben.

Obszcén feliratú táblát tartott Hadházy Ákos a kezében a hétfői parlamenti ülésen. A független képviselőnek nem ez volt az egyetlen akciója: Hadházy a kormányfő beszédét is megzavarta, akkor egy másik táblát tartott a pulpitus elé.

Kövér László figyelmeztette Hadházy Ákost, és arra kérte az ellenzéki képviselőket, tartsák be a házszabályt, és ne csináljanak cirkuszt a parlamentből.

Ez a parlament csalással jött létre a választáson - ezzel indokolta tettét a képviselő közösségi oldalán. Hadházy Ákos azt is írta, idézem: "nem fogok továbbra sem bejárni a parlamentnek csúfolt színházba, hanem képviselőként a házon kívül fogom tenni, amit tennünk kell."

"Én más habitusú vagyok, Ákosról tudjuk, hogy ilyen akcionista" - mondta az esettel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc.

Hadházy Ákos hétfői akciója azonban nem mindenkiben keltett felháborodást. Gyurcsány Ferenc az ATV műsorában úgy fogalmazott: nem szeretne pálcát törni Hadházy felett, szerinte a miniszterelnök pedig magának kereste a bajt: ugyanis nem találkozik kritikus véleményekkel, csak a parlamenti ülésteremben. A DK elnöke azt is hozzátette: az ellenzéknek érdemes közösen tervezni a parlamenti akciókat.

"Ha az ellenzék sikerének egyik oka az volt 10 nappal ezelőtt, vagy jó egy héttel ezelőtt hogy együttműködött, akkor talán érdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy a parlamenti akciókat is közösen tervezzük"

- mondta a DK elnöke.

Nem ez volt az első eset, hogy ellenzéki politikusok botrányosan viselkedtek a parlamentben: decemberben füttykoncerttel és hangos kiabálással próbálták megakadályozni a szavazást a munka törvénykönyvének módosításáról. Elállták a Parlamenti pulpitushoz vezető utat, ezért Kövér László házelnök kénytelen volt a saját helyéről megnyitni az ülést. Az ellenzéki képviselők a kormánypárti padsorok közé is megpróbáltak behatolni.

Ezek a képsorok pedig a tavaszi ülésszak első napján készültek, ahol az ellenzék ismét megpróbálta megakadályozni a parlament működését és felszólalás helyett, inkább elhagyták az üléstermet. 2018-ban pedig erős és sértő mondatokkal kezdte parlamenti munkáját a Párbeszéd országgyűlési képviselője. Tordai Bence egyszerűen letegezte Magyarország miniszterelnökét:

"Sajnos nincs itt a Fidesz elnök, úgyhogy csak üzenni tudok neki. Viktor, érdekes lenne megvárni a végkifejletet, ha nem a mi bőrünkre menne a játék. Egy ország issza meg a levét annak, hogy te..."

Az ellenzék még mindig nem tanulta meg, hogy a Parlament nem kocsma - így reagált Hadházy Ákos akciójára a kormányszóvivő. Hollik István Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: trágárság, gyűlölet és rombolás jellemzi a baloldalt, miközben fogalmuk sincs arról, mit kezdjenek Magyarországgal.

A Magyarország jövőjével kapcsolatos víziók teljes hiányát megpróbálják túlordibálni. Azt hiszik, hogy ha hangosan kiabálnak, akkor ez a fájó hiány nem lesz látható. Én azt gondolom, most is ez történt. Azt hitték, hogy trágár szövegekkel, gyűlöletkeltéssel el lehet takarni, hogy valójában nem tudják, semmilyen víziójuk nincs, hogy mi legyen Magyarországgal. Ezért marad a gyűlölködés

- fogalmazott Hollik István.

A KDNP-s politikus szerint a most megszerzett pozíciókat arra fogják használni, hogy a kormányt támadják, de ennek a háborúnak a településeken élők lesznek a vesztesei.

HírTV