2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Nem egységes a maszkviselési szabályozás a budapesti kerületekben

Nem egységes a maszkhasználat a Budapesten, ugyanis a kötelező maszkviselésről különböző szabályokat alkottak a kerületi önkormányzatok. Szerdától a 10 ezer főnél nagyobb települések egyes közterületein is kötelező a maszkhasználat. A területek kijelölése a polgármesterek feladata. Parkokban, zöldterületeken és sporttevékenység során azonban nem kell felvenni a maszkot.

  • Nem egységes a maszkviselési szabályozás a budapesti kerületekben

Orbán Viktor kollégájával viccelődött, aki napok óta karanténban van. A miniszterelnök kedd este jelentette be a maszkviseléssel kapcsolatos szigorításokat. Szerdától minden 10 ezer fő feletti településen kötelező a maszk viselése egyes közterületeken – amiről helyi polgármesteri döntenek.

A főpolgármester az ATV-nek ismerte el, hogy Budapesten nem lesz egységes a szabályozás. Ezt megerősítette Újpest momentumos polgármestere is.

Déri Tibor szerint nem szükséges maszkot hordani mindenhol, ezért csak bizonyos területeket jelöltek ki Újpesten.

Ahogy ezen a térképen is láthatják, a legtöbb budapesti kerületben a parkok és a zöldterületek kivételével mindenhol kötelező maszkot venni, ha kilépünk az utcára. Újpesten, a XII. kerületben és a XVI. kerületben csak néhány területeken kötelező a maszk viselése. Az utóbbi városrészben az oktatási, egészségügyi és szociális intézmények, valamint az üzletek bejárata előtt 15 méteren belül kötelező a maszk. A térképen zölddel jelöltük a Margitszigetet, ahol továbbra sem kell eltakarni az arcunkat.

Súlyos büntetés jár, hogyha nem megfelelően viseljük a maszkot

A maszkviselési szabályokat a közterület felügyelők mellett a rendőrök is ellenőrzik. Ha valaki szabálytalanul viseli a maszkot, az súlyos büntetést fizet - a miniszterelnök erről is beszélt a TV2-nek. Orbán Viktor szerint jó, ha a rendőrök emberségesek, de ne legyenek puhák.

Ezek a képek már csütörtök délelőtt készültek, alig volt olyan ember, aki ne hordta volna a maszkot. Ám a hatóságok a kijárási tilalom alatt is ellenőrizték a védőeszköz használatát.

Közben maszkviselés miatt történt késelés csütörtök hajnalban az 1-es villamoson. Úgy tudjuk, hogy egy 40 éves budapesti férfi azért szúrta meg 64 éves utastársát, mert az helyes maszkviselésre szólította fel. A rendőrség hajtóvadászatot indított a késelő után, néhány órán belül el is fogták.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!