2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Nem csak szakmai, de anyagi segítséget is kapnak a terveik megvalósításához

Hátrányos helyzetű fiatalok csapatai vetélkednek egymással az Unicef Magyarország és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által is támogatott programban, hogy megoldást találjanak az életüket leginkább befolyásoló problémákra. A Rajtad áll a jövő programra országosan 47 csapat jelentkezett, a mostanra maradt 5-ből kerülnek ki azok a győztesek, akik nemcsak szakmai, de pénzügyi segítséget is kapnak majd terveik megvalósításához - globális szinten.

  • Nem csak szakmai, de anyagi segítséget is kapnak a terveik megvalósításához

„Egy közösségi mosodáról lesz szó. Rajta vannak a gombok, meg hogy milyen funkciókat tud ellátni. Kati néni meg éppen teszi bele a mosni való ruhát” – a „Rajtad áll a jövőd” programban hátrányos helyzetű fiatalok csapatokat alkotva, egymással vetélkedve próbálnak megoldást találni az őket leginkább érintő problémákra. A vetélkedők közben segítséget kapnak terveik megvalósításához.

„Lehetőség lesz a közösségi házunkban fürdeni, illetve mosni, ami nagyon sok mindenben fog segíteni nekik. Hogy tiszta ruhában járhassanak és így motiváltak lesznek arra, hogy középsuliba járjanak vagy esetleg főiskolára” – így Barkóczi Szabolcs, az egyik versenyző.

A csapatok között van amelyik mosodát tervez, és van, amelyik a kisebbségekkel szembeni előítéleteket közösségi terekkel oldaná, de olyan is akad, aki telefonos applikáció kifejlesztésével a mozgássérültek elhelyezkedését könnyítené meg.

„Egy problémával pályáztak és ezt a problémát életre keltő történettel, személyes vagy a barátaikat, közösségüket érintő történettel. Magyarországon 47 csapat pályázott, ami egy kísérleti program esetében egy nagyon szép eredmény és ebből választottuk ki azt a tízet, amelyik azután tulajdonképpen egy társadalmi vállalkozás vagy egy szociális startup képzésen vesz részt” – mondta a UNICEF Magyarország gyermekjogi igazgatója, Tausz Katalin.

Mostanra már csak öt csapat van versenyben. Közülük választja ki február közepén egy szakmai zsűri azt a kettőt, amelyik lehetősége kap arra, hogy nemzetközi versenyen is induljon.

„Az első pillanattól kezdve az érintetteknek adjuk meg a lehetőséget arra, hogy azonosítsák az őket érintő fontosabb társadalmi problémákat és keressék a megoldást. Elképesztő jó azt látni, hogy milyen sok olyan fiatal van az országban, aki a hátrányos helyzete ellenére pontosan érti és látja, hogy mik az akadályok, amik előtte tornyosulnak és tenni akar ellene” – fejtette ki a UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója, Mészáros Antónia.

A program - amelyet az UNICEF Magyarország jövőre is folytatna - az emmi támogatásával valósult meg Magyarországon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!