2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Nem csak egy óvodában lehettek áldozatai az újbudai pedofilnak

A szexuális kényszerítés és pedofília vádjával letartóztatott és a jelenleg kényszergyógykezelés alatt álló Gy. Péter Gy. Péter éveken keresztül nem csak egy, hanem két újbudai intézmény munkavállalója is volt.

  • Nem csak egy óvodában lehettek áldozatai az újbudai pedofilnak

A Magyar Nemzet információi szerint a férfi elsőként az újbudai Cseperedő óvodában kezdett dolgozni, ahol több mint egy évig tevékenykedett, ahonnan aztán egy évvel később, rejtélyes körülmények között áthelyezték a gazdagréti Szivárvány óvodába, ahol a botrány kirobbanásáig dolgozott. 

Az önkormányzat a hírek ellenére is kitart az álláspontja mellett, miszerint Gy. Péterre nem érkezett panasz egyik intézménybe sem. Újbuda önkormányzatát a Magyar Nemzet megkérdezte - a gazdagréti Szivárvány óvoda intézményvezetőjéhez hasonlóan - miért nem mentették fel a vizsgálat idejére a kelenföldi óvoda vezetőjét is, aki szintén érintett lehet az ügyben, azonban a cikk megjelenéséig nem válaszoltak megkeresésre. 

Többen is panaszt tettek a pedofil ellen

A lap értesülései szerint több szülő is panaszt tett már korábban az újbudai pedagógusasszisztensre, aki ellen szexuális kényszerítés gyanújával nyomoznak. Ezek alapján egyre ellentmondásosabb az Újbudai Önkormányzat korábbi sajtóközleménye, amelyben azt állították, hogy akkor értesültek először az ügyről, amikor a rendőrség február 23-án adatgyűjtésbe kezdett egy névtelen bejelentés alapján.

Úgy tudni, a pedofíliával gyanúsított Gy. Péter telefonján fotók is voltak, amelyeken szerepel az a gyermek is, akit vélhetően molesztált. Sajtóinformációk szerint a kiskorú arca nem látszik a képeken, ezért a rendőrség fotókat kért be az óvodától, hogy a ruházata alapján azonosítsa az áldozatot. 

A férfit jelenleg 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítéssel gyanúsítják. Emellett a bírósági végzésben az is szerepel: adat van arra is, hogy a gyanúsított a felügyelete alatt álló, 12. életévét be nem töltött gyerekek sérelmére szexuális erőszakot követett el.

Utóbbival egyelőre még nincs meggyanúsítva.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!