2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Ottó 19:30

Belföld

Nem csak a vonatközlekedés állhat helyre... + Videó

Az új Széchenyi-terv forrásaiból fejlesztik a Komárom–Almásfüzitő árvízvédelmi szakaszt. A hétmilliárd forintos beruházással megelőzhető, hogy lakott területet és értékes mezőgazdasági területeket öntsön el a víz, és így a védekezésre is kevesebbet kell fordítani a jövőben.

A Komárom–Almásfüzitő árvízvédelmi vonal nagy részének sem a magassága, sem a keresztmetszete nem felel meg az árvízvédelmi előírásoknak. A kilenc kilométeres szakasz egy része a Budapest–Komárom-vasútvonal töltése, amely gyakran átázik, így a szerelvényeknek itt lassabban kell közlekedniük.

Molnár Attila, Komárom polgármestere kifejtette: az árvízvédelmi szakasz fejlesztése 30 ezer embernek fog biztonságot jelenteni egy árvízi veszélyhelyzet esetén. A másik szempont pedig, hogy a Bécs–Budapest-vasútvonal kellős közepén fekszik Komárom városa, és a jelenlegi árvízvédelmi töltés egyben a vasúti töltést is jelenti. „Többször lehetett látni, hogy csak egy vonatpár tudott közlekedni, az is csak elég komoly sebességkorlátozással, tehát ezt a helyzetet is meg tudja oldani majd ez a beruházás” – fogalmazott.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerint 2014-ig a teljes dunai árvízvédelmi rendszer kiépítése elkezdődhet. Völner Pál úgy fogalmazott: „jó úton járunk, hiszen az elmúlt fél év, egy év előkészületi munkái, kormánydöntései mind abba az irányba mutatnak, hogy ezeket az adósságokat le tudjuk dolgozni ezen a cikluson belül”.

A komárom–almásfüzitői töltés megerősítésével nemcsak a vonatközlekedés állhat helyre, de jelentősen csökkennek a védekezési költségek is a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!