2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Nem árulják el, indul-e nyomozás a Bunge ellen

Már döntött a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy indul-e nyomozás az amerikai tulajdonú Bunge Zrt.-vel összefüggésben felmerült kormányzati körökhöz kapcsolódó korrupciógyanú miatt, de az eredményt egyelőre nem árulják el.

Arra hivatkoznak, hogy először a feljelentőt kell értesíteni az ügyben. Az egyik bűnügyi lap írta meg, hogy egy magánszemély tett feljelentést a múlt héten, amelyben azt kérte a hatóságtól: derítsék ki, hogy kik tettek ajánlatot az étolajgyártó társaságnak, és annak pontosan mi volt a tartalma. Az ügyészség szóvivője csak annyit árult el: eddig senkit nem gyanúsítottak meg az ügyben.

– 2014. október 30-án a Központi Nyomozó Főügyészségre egy beadvány érkezett egy magánszemélytől az üggyel kapcsolatban. A törvényben meghatározott három napon belül elbíráltuk. Az intézkedésünkről írásban tájékoztattuk a feljelentőt, viszont az ezen tájékoztatás átvételét bizonyító tértivevény még nem érkezett vissza a főügyészségünkre. Mivel nem szeretnénk, hogy a feljelentő az ügyészség döntését a sajtóból tudja meg, ezért amíg a tértivevény nem érkezik vissza, nem szeretnénk az ügy érdeméről nyilatkozni. Egyébként természetesen az ügyben nincs gyanúsított – mondta Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Az ország- és vármegyebérlet vagy a biciklisávok segítenek inkább megszüntetni a dugókat?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!