2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Nem adott és nem kapott semmit az elsőrendű vádlott? + Videó

Senkinek nem adott és senkitől nem kapott pénzt – fogalmazott L. István elsőrendű vádlott meghallgatásakor a tábornokper keddi tárgyalásán. Azt mondta, nem látott rá a beszerzésekre és nem ismerte a beszállítókat.

Az elsőrendű vádlott meghallgatásával folytatódott a korrupcióval vádolt tábornokok büntetőpere a Kaposvári Törvényszéken. A katonatiszt tagadta bűnösségét, és azt mondta, hogy az ügyészség többször hibázott, amikor összeállította a vádiratot. A dél körül véget ért meghallgatása során L. István elmondta azt is, a közbeszerzésekre komoly szabályok vonatkoztak, és kérte, az ezekről szóló iratokat kérjék be, mert a dokumentumok tisztázhatják őt. Állítása szerint nem látott rá a beszerzésekre, döntési jogköre nem volt és nem ismerte a beszállítókat.

Előre megírt vallomásában úgy fogalmazott: „Sem a szervezeti hierarchia, sem a munka rendje, sem a szabályozók, sem a magánkapcsolatok nem tették lehetővé, hogy a vádiratban szereplő, vesztegetés alapjául szolgáló szerződések kialakításában, vagy azok teljesülésében, vagy akár akadályozásában részt vehettem volna. A vádirati cselekményekben nem vettem részt, azokat el nem követtem, senkivel nem állapodtam meg a bűncselekményekkel kapcsolatban, és senkitől nem kértem, nem kaptam és nem adtam a vádiratban szereplő úgynevezett visszaosztott pénzt.”

L. István beszélt az Oláh Jánoshoz fűződő viszonyáról is. Ő volt ugyanis az a dandártábornok, aki többek között azt is vallotta korábban, hogy egy alkalommal 12 millió forintot adott át Fapál László másodrendű vádlottnak egy borítékban. Az elsőrendű vádlott elmondta, hogy eleinte jóban voltak Oláh Jánossal, együtt jártak vitorlázni, de ez a viszony később megromlott.

Fapál László meghallgatása vallomásának ismertetésével kezdődött kora délelőtt. Ezt követően kérdéseket kapott az ügyészektől és az ügyvédekről, a viszkisdobozról azonban délután háromig nem beszélt. Útközben a Hír TV kérdésére sem válaszolt, mondván etikátlannak tartaná, ha meghallgatása tárgyáról beszélne még azt megelőzően – jelentette a televízió helyszíni tudósítója.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!