2020. február 26.,
szerda, Géza napja

Nem adott és nem kapott semmit az elsőrendű vádlott? + Videó

2012. január 31., kedd 15:17

Senkinek nem adott és senkitől nem kapott pénzt – fogalmazott L. István elsőrendű vádlott meghallgatásakor a tábornokper keddi tárgyalásán. Azt mondta, nem látott rá a beszerzésekre és nem ismerte a beszállítókat.

Az elsőrendű vádlott meghallgatásával folytatódott a korrupcióval vádolt tábornokok büntetőpere a Kaposvári Törvényszéken. A katonatiszt tagadta bűnösségét, és azt mondta, hogy az ügyészség többször hibázott, amikor összeállította a vádiratot. A dél körül véget ért meghallgatása során L. István elmondta azt is, a közbeszerzésekre komoly szabályok vonatkoztak, és kérte, az ezekről szóló iratokat kérjék be, mert a dokumentumok tisztázhatják őt. Állítása szerint nem látott rá a beszerzésekre, döntési jogköre nem volt és nem ismerte a beszállítókat.

Előre megírt vallomásában úgy fogalmazott: „Sem a szervezeti hierarchia, sem a munka rendje, sem a szabályozók, sem a magánkapcsolatok nem tették lehetővé, hogy a vádiratban szereplő, vesztegetés alapjául szolgáló szerződések kialakításában, vagy azok teljesülésében, vagy akár akadályozásában részt vehettem volna. A vádirati cselekményekben nem vettem részt, azokat el nem követtem, senkivel nem állapodtam meg a bűncselekményekkel kapcsolatban, és senkitől nem kértem, nem kaptam és nem adtam a vádiratban szereplő úgynevezett visszaosztott pénzt.”

L. István beszélt az Oláh Jánoshoz fűződő viszonyáról is. Ő volt ugyanis az a dandártábornok, aki többek között azt is vallotta korábban, hogy egy alkalommal 12 millió forintot adott át Fapál László másodrendű vádlottnak egy borítékban. Az elsőrendű vádlott elmondta, hogy eleinte jóban voltak Oláh Jánossal, együtt jártak vitorlázni, de ez a viszony később megromlott.

Fapál László meghallgatása vallomásának ismertetésével kezdődött kora délelőtt. Ezt követően kérdéseket kapott az ügyészektől és az ügyvédekről, a viszkisdobozról azonban délután háromig nem beszélt. Útközben a Hír TV kérdésére sem válaszolt, mondván etikátlannak tartaná, ha meghallgatása tárgyáról beszélne még azt megelőzően – jelentette a televízió helyszíni tudósítója.

Forrás: Hír TV