2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Nem a Jobbik jelöltje lesz Bíró László

Elkezdte az aláírás-gyűjtést a Jobbik nélküli ellenzék közös jelöltje Tiszaújvárosban – jelentette be közösségi oldalára feltöltött videójában a Jobbik elnöke. Jakab Péter szerint a Fidesz mindent elkövetett annak érdekében, hogy Bíró László ne lehessen közös ellenzéki jelölt, de - ahogy fogalmazott - a Jobbik nem hátrál meg. A pártelnök hozzátette: október 11-én leváltják a kormány-párt kétharmados parlamenti többségét.

  • Nem a Jobbik jelöltje lesz Bíró László

A Facebookon jelentette be Bíró László, hogy indul az október 11-i borsodi időközi országgyűlési képviselőválasztáson és már fel is vette az aláírásgyűjtő íveket. A Jobbik elnökével és a pártigazgatóval közösen arról beszélt, hogy a Fidesz szerintük mindent elkövetett annak érdekében, hogy ne lehessen közös ellenzéki jelölt.

Jakab Péter azt elfelejtette mondani a videóban, hogy azért nem lehet a Jobbik jelöltje Bíró László, mert a pártban nagyot hibáztak: Bírót ugyanis az a Gyöngyösi Márton elnökhelyettes jelölte a szervezet nevében, akinek a mandátuma május 12-én megszűnt, azaz ő jogszerűen nem képviselheti a Jobbikot, így Bírót sem jelölhette volna. Ennek a hibának következménye egyébként, hogy - jogilag- még Jakab Péter sem a Jobbik elnöke.

Jakab ugyan július 9-én megkapta a Fővárosi Törvényszék bejegyző végzését, de az ellen még fellebbezéssel lehet élni. Ennek határideje azonban csak augusztus 31-én jár le, mivel a bírságok nyári ítélkezési szünetének öt hete nem számít bele a fellebbezési határidőbe. A Jobbik teszetoszasága miatt így a jogi procedúra csak akkorra zárulna le, amikor már a jelöltállítás, szeptember 4-i határidejéből kifutna a Jobbik.

Novák Elód, a Mi Hazának alelnöke szerint a Jobbik állapotát jól tükrözi, hogy eddig 18 képviselőjük hagyta ott őket az országgyűlésben.

Októberben azért tartanak időközi országgyűlési választást borsodban, mert a korábbi képviselő, a fideszes Koncz Ferenc elhunyt. A kormánypártok viszont Koncz Ferenc lányát, Koncz Zsófiát indítják.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!