2021. 09. 22. Szerda Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 22:50

Belföld

Nem a járványtól, a szövődményektől szenvednek + Videó

Nincs még vége az influenzajárványnak: múlt héten mintegy negyvenezren fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt. Az orvosok szerint sokan már nem a járványtól, hanem a szövődményektől szenvednek.

A nemzeti ünnep másnapján is tele volt az egyik fővárosi rendelő. A betegek több mint fele influenzás megbetegedéssel kereste fel az ügyeletet. Országszerte közel negyvenezren fordultak orvoshoz a héten. Sokan azonban már nem a járványtól, hanem annak szövődményeitől szenvednek.

– Nem is influenzás betegeket látunk el nagy számmal, hanem annak szövődményeit. Tehát súlyosabb tüdő-, illetve arcüreggyulladásban szenvedő betegek jelentkeznek elsősorban – jelentette ki a Hír Televíziónak a III. kerületi sürgősségi ügyelet vezető orvosa, Várbíró Andrea.

Az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint ezen a héten is főleg a gyermekek kapták el az influenzát. De a fiatalok harmada és a középkorúak negyede is emiatt fordult orvoshoz. A járvány miatt az elmúlt napokban tíz százalékkal nőtt az egyik óbudai gyógyszertár forgalma. A legtöbben a lázcsillapítókat keresték.

Az influenzások száma Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb a héten. Heves, Komárom-Esztergom, Veszprém és Nógrád megyékben viszont egyre kevesebb a betegek száma.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Nőni fog a nyomás a határon

A kerítés jó és erős, ha több emberre lesz szükség, akkor vezényelnek még embereket. 2021. szeptember 22.

Nemzetközi színtérre lépett a KINCS

Együttműködési megállapodást írt alá a Katalán Nemzetközi Egyetem Családtudományi Intézete és a Kopp Mária Intézet. 2021. szeptember 22.

Áder János: A klímaváltozás gyorsabb, mint eddig bármikor

Fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. 2021. szeptember 22.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!