2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Nem a járványtól, a szövődményektől szenvednek + Videó

2012. március 16., péntek 18:39, frissítve: péntek 18:41

Nincs még vége az influenzajárványnak: múlt héten mintegy negyvenezren fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt. Az orvosok szerint sokan már nem a járványtól, hanem a szövődményektől szenvednek.

A nemzeti ünnep másnapján is tele volt az egyik fővárosi rendelő. A betegek több mint fele influenzás megbetegedéssel kereste fel az ügyeletet. Országszerte közel negyvenezren fordultak orvoshoz a héten. Sokan azonban már nem a járványtól, hanem annak szövődményeitől szenvednek.

– Nem is influenzás betegeket látunk el nagy számmal, hanem annak szövődményeit. Tehát súlyosabb tüdő-, illetve arcüreggyulladásban szenvedő betegek jelentkeznek elsősorban – jelentette ki a Hír Televíziónak a III. kerületi sürgősségi ügyelet vezető orvosa, Várbíró Andrea.

Az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint ezen a héten is főleg a gyermekek kapták el az influenzát. De a fiatalok harmada és a középkorúak negyede is emiatt fordult orvoshoz. A járvány miatt az elmúlt napokban tíz százalékkal nőtt az egyik óbudai gyógyszertár forgalma. A legtöbben a lázcsillapítókat keresték.

Az influenzások száma Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb a héten. Heves, Komárom-Esztergom, Veszprém és Nógrád megyékben viszont egyre kevesebb a betegek száma.

Forrás: Hír TV