2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Nem a járványtól, a szövődményektől szenvednek + Videó

Nincs még vége az influenzajárványnak: múlt héten mintegy negyvenezren fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt. Az orvosok szerint sokan már nem a járványtól, hanem a szövődményektől szenvednek.

A nemzeti ünnep másnapján is tele volt az egyik fővárosi rendelő. A betegek több mint fele influenzás megbetegedéssel kereste fel az ügyeletet. Országszerte közel negyvenezren fordultak orvoshoz a héten. Sokan azonban már nem a járványtól, hanem annak szövődményeitől szenvednek.

– Nem is influenzás betegeket látunk el nagy számmal, hanem annak szövődményeit. Tehát súlyosabb tüdő-, illetve arcüreggyulladásban szenvedő betegek jelentkeznek elsősorban – jelentette ki a Hír Televíziónak a III. kerületi sürgősségi ügyelet vezető orvosa, Várbíró Andrea.

Az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint ezen a héten is főleg a gyermekek kapták el az influenzát. De a fiatalok harmada és a középkorúak negyede is emiatt fordult orvoshoz. A járvány miatt az elmúlt napokban tíz százalékkal nőtt az egyik óbudai gyógyszertár forgalma. A legtöbben a lázcsillapítókat keresték.

Az influenzások száma Pest és Győr-Moson-Sopron megyében volt a legmagasabb a héten. Heves, Komárom-Esztergom, Veszprém és Nógrád megyékben viszont egyre kevesebb a betegek száma.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!