2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Nehéz szavakat találni egyes liberális jogvédők cselekedeteire

Liberális jogvédő szervezetek bírálták az Élet Menetével egy napra szervezett „Adj gázt!” elnevezésű motoros demonstráció betiltását. Répássy Róbert a Rájátszásban úgy fogalmazott: a jogvédőknek el kellene dönteniük, a motorosok vagy a megemlékezők oldalán állnak.

A TASZ és a Helsinki Bizottság szerint a rendőrség nem tilthatta volna be törvényesen a rendezvényt azután, hogy egyszer már tudomásul vette. A Népszabadság egyébként úgy tudja, a Nemzeti Érzelmű Motorosok rendezvényét az 1947-es párizsi békeszerződés egyik cikkelyére hivatkozva tiltotta be a rendőrség. Ebben az szerepel, hogy Magyarország minden személynek biztosítja faji, nemi, nyelvi vagy vallási különbség nélkül az alapvető emberi és szabadságjogokat.

Répássy Róbert igazságügyi államtitkár a Rájátszásban úgy fogalmazott: a jogvédőknek el kellene dönteniük, a motorosok vagy a megemlékezők oldalán állnak. „Nehéz szavalat találni arra, hogy vannak olyan liberális jogvédő szervezetek, akik a magyar kormányról mindenféle antiszemitizmust és rasszizmust állítanak, majd amikor a kormány fellép ezek ellen, akkor a szólásszabadságot és a gyülekezési szabadságot védelmezik álszent módon – mondta Répássy Róbert. – Jó lenne tisztázni, melyik oldalon állnak, mert hogyha egy oldalon állunk és elutasítunk minden gyűlöletkeltést, akár az önkényuralmi rendszerek áldozatainak érzékenységét sértő akcióit, akkor ezeknek a jogvédő szervezeteknek oda kéne állni a kormány mellé, ha ilyen magatartást tanúsít” – tette hozzá az igazságügyi államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!