2022. 11. 27. Vasárnap Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Pajtakult 11:05

Belföld

Nehéz szavakat találni egyes liberális jogvédők cselekedeteire

Liberális jogvédő szervezetek bírálták az Élet Menetével egy napra szervezett „Adj gázt!” elnevezésű motoros demonstráció betiltását. Répássy Róbert a Rájátszásban úgy fogalmazott: a jogvédőknek el kellene dönteniük, a motorosok vagy a megemlékezők oldalán állnak.

A TASZ és a Helsinki Bizottság szerint a rendőrség nem tilthatta volna be törvényesen a rendezvényt azután, hogy egyszer már tudomásul vette. A Népszabadság egyébként úgy tudja, a Nemzeti Érzelmű Motorosok rendezvényét az 1947-es párizsi békeszerződés egyik cikkelyére hivatkozva tiltotta be a rendőrség. Ebben az szerepel, hogy Magyarország minden személynek biztosítja faji, nemi, nyelvi vagy vallási különbség nélkül az alapvető emberi és szabadságjogokat.

Répássy Róbert igazságügyi államtitkár a Rájátszásban úgy fogalmazott: a jogvédőknek el kellene dönteniük, a motorosok vagy a megemlékezők oldalán állnak. „Nehéz szavalat találni arra, hogy vannak olyan liberális jogvédő szervezetek, akik a magyar kormányról mindenféle antiszemitizmust és rasszizmust állítanak, majd amikor a kormány fellép ezek ellen, akkor a szólásszabadságot és a gyülekezési szabadságot védelmezik álszent módon – mondta Répássy Róbert. – Jó lenne tisztázni, melyik oldalon állnak, mert hogyha egy oldalon állunk és elutasítunk minden gyűlöletkeltést, akár az önkényuralmi rendszerek áldozatainak érzékenységét sértő akcióit, akkor ezeknek a jogvédő szervezeteknek oda kéne állni a kormány mellé, ha ilyen magatartást tanúsít” – tette hozzá az igazságügyi államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!