2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:15

Belföld

Nehéz elhinni, hogy Magyar Péter saját és támogatói forrásból finanszírozza a megmozdulásokat

Magyar Péter egy korábbi interjúban szellemeskedve azt sugallta, hogy már megkeresték őt az amerikai nagykövetségről, így kapcsolatban áll az amerikai balliberális oldallal. A szombati tüntetésen egyeseknek szemet szúrhatott, hogy több száz milliós hang- és kivetítőtechnika segíti a tüntetés lebonyolítását. Hasonló eszközöket láthattunk már a baloldal korábbi politikai rendezvényein. A Magyar Péter-jelenség tökéletesen beleillik a Soros-hálózat belpolitikai nyomásgyakorlásai során tapasztalható nemzetközi mintákba.

  • Nehéz elhinni, hogy Magyar Péter saját és támogatói forrásból finanszírozza a megmozdulásokat

Akár 200 millió forintos költségű hangtechnika és kivetítők voltak Magyar Péter szombati demonstrációjának a helyszínén – írta az Origó. Feltűnő, hogy a baloldal is ilyeneket használt a 2022-es kampányban, amikor külföldről származó pénzekkel finanszírozták őket. Akkor Márki-Zay Péter mögé álltak be az ellenzéki erők, ám szembetűnő,

hogy a szombati Kossuth téri tüntetésen is hasonló eszközök voltak, mint Márki-Zay Péter 2022-es megmozdulásán. 

A tüntetések anyagi hátteréről nincsenek információk, Magyar Péter azt állítja, saját és támogatói forrásból finanszírozza a megmozdulásokat, ám ezt több okból is nehéz elhinni. Jelentős összegekről van szó, de egyelőre nincs konkrét információ, ezeket még Magyar Péter sem mondta el – mutatott rá a Magyar Nemzet megkeresésére Deák Dániel, a a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

A szakértő felhívta a figyelmet: Magyar Péter esetében gyakorlatilag

ugyanazt a projektet láthatjuk újracsomagolva, mint amit Márki-Zay Péternél is láthattunk.

Ugyanazok az üzenetek, szlogenek és jól láthatóan ugyanazok a szereplők jelennek meg körülötte. Nagy Ervintől kezdve Pankotai Lilin át olyan ismert közszereplők, akik az elmúlt időszakban több balliberális projekthez vagy akár messiásváráshoz is csatlakoztak. És kezdetben Márki-Zay Péter esetében is tagadták, hogy bármilyen kötődése lenne a Soros-hálózathoz vagy külföldi finanszírozókhoz, végül a választást követően maga Márki-Zay Péter ismerte el, hogy milliárdokat kaptak a külföldről, egyenesen az Egyesült Államokból.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Magyar Nemzet / Havran Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!