2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Negyedik helyre került a Párbeszéd politikusa

Jávor Benedek, a Párbeszéd politikusa került az MSZP-Párbeszéd közös Európai Parlamenti listájának negyedik helyére. A listavezető Tóth Bertalan nem veszi át a mandátumát, azonban még így sem biztos, hogy a Párbeszédnek lesz képviselője a parlamentben. Közvéleménykutatási adatok alapján a szövetségből csak a Magyar Szocialista Párt delegálhat képviselőt az EP-be.

  • Negyedik helyre került a Párbeszéd politikusa

Meg tudom erősíteni újfent, nem kívánom átvenni az európai parlamenti mandátumot.– mondta Tóth Bertalan. Az MSZP választmánya szombaton döntött, hogy közös EP választási listát állít a Párbeszéddel. Az első helyen Tóth Bertalan MSZP-elnök szerepel. Őt Újhelyi István és Szanyi Tibor követi. A Párbeszéd politikusa Jávor Benedek a negyedik helyet kapta.

Amennyiben az Európai Parlamenti választási lista három, vagy több mandátumot szerez, a listavezető a választás eredményének jogerőre emelkedését követő napon lemond a mandátumáról– mondta Kunhalmi Ágnes.

A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint az MSZP-Párbeszéd két, legfeljebb három képviselőt küldhet majd Brüsszelbe. Így kérdéses, hogy Jávor Benedek a Párbeszéd EP képviselője megtarthatja e mandátumát. Kovács László az MSZP korábbi elnöke szerint előkelő helyet biztosítottak a Párbeszéd számára.

Elismertük azt, amit ő zöld politikusként, korábban ugye LMP-s volt, de zöld színű LMP-s, amit ő tett a magyarországi környezetvédelemért, ami összhangban van az unió politikájával, amit tett a demokrácia érdekében, tehát az egész tevékenységét olyannak tartjuk, ami érdemesít arra, hogy ő az Európai Parlament tagja maradjon– mondta Kovács László.  A Párbeszéd bízik abban, hogy Jávor Benedek brüsszeli képviselő maradhat.

Én nagyon-nagyon remélem, hogy a kampány végén Jávor Benedek is befutó helyen lesz majd a listán és folytathatja képviselői munkáját– mondta Szűcs Balázs 7. kerületi önkormányzati képviselő. A Párbeszéd napokon belül dönt arról, hogy elfogadják e az MSZP által felállított sorrendet vagy önálló listával indulnak az EP választáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!