2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Belföld

Négy évet kapott a volt focista

A tatabányai FC egykori kapusának ítélete már jogerős. L. Sándor négy év börtönt kapott halált okozó testi sértésért. A kábítószerfüggő volt sportoló ingyen akart droghoz jutni, a dílert kihívta verekedni. Egyik ütésétől az áldozat elesett, és úgy beverte a fejét a betonjárdába, hogy négy nap múlva meghalt.

A 19 éves focista a hétvégi kábítószeradagját akarta megszerezni a vele egykorú dílertől. „Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt, hogy itt egy olyan aljas indítékból került sor a verekedésre, amely igazából nem méltányolható. Itt arról volt szó, hogy kábítószert akart szerezni a vádlott, illetőleg pontosítjuk, herbát, ami pszichotrop anyagnak minősült, amiért nem akart fizetni” – mondta Zólyomi Csilla, a Győri Ítélőtábla bírója.

Az áldozat Oroszlány egyik ismert drogkereskedője volt. „Külön ki kell emelni azt, hogy a vádlott fellépése eleve erőszakos volt, és nyilvánvalóan a sértettnek más választása nem lehetett, elfogadta a kihívást, és ezt követően mindketten a jogtalanság talajára léptek. A jogos védelmi helyzetet nem lehetett volna semmilyen körülmények között ezek után megállapítani a vádlott javára” – mondta Karácsony Anikó ügyész.

A vádlott kétszer is behúzott ököllel az áldozatnak, aki a második ütéstől elvesztette egyensúlyát, hanyatt vágódott, és beverte a fejét a betonjárdába. Négy nappal később meghalt. A volt focista halált okozó testi sértésért négy év börtönt kapott első fokon. Védője szerint az ítélet eltúlzott volt. „Védencemnek nem kellett előre látnia azt, hogy az ő ütése következtében előállhat egy olyan eseménylánc, hogy a sértett elesik, a sértett egy betongyűrűbe beveri a fejét, és hogy a halál bekövetkezhet” – mondta Kovácsné Trázsi Csilla.


A vádlott, miután leütötte a dílert, segítségnyújtás nélkül elrohant. A mentőket a szemtanúk hívták az áldozathoz. A másodfokú bíróság helybenhagyta a négy év börtönt. L. Sándor a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat feltételesen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!