2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Négy évet kapott a vesztegetésen ért volt MSZP-s

Négy év börtönt kapott első fokon a vesztegetésen ért volt szocialista önkormányzati képviselő. Wieszt Jánost egy újbudai vállalkozó buktatta le.

Wieszt János 2,2 millió forint kenőpénzt kért a bérelt üzlethelyiség megvásárlásáért egy újbudai vállalkozótól még 2007-ben. A szocialista politikus vezette akkoriban a XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságát. A vállalkozó rejtett kamerával rögzítette a korrupciós bűncselekményt.

– Wieszt János elsőrendű vádlott bűnös, folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettében, Btk. 254. szakaszának 2. bekezdése szerint, ezért az első rendű vádlottat 4 év szabadságvesztésre, 4 év közügyektől eltiltásra 250 napi tétel pénzbüntetésre ítéli és egyben 2 millió 200 ezer forint vagyonelkobzást rendel el – jelentette ki Szebeni László tanácsvezető bíró.

A Fővárosi Törvényszék szerint akkor is ez lett volna a büntetés, ha Wieszt valóban kölcsönbe kapta volna az összeget, mint ahogy állította. „Wieszt János esetében a büntetési tétel 2–8 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé. Súlyosbító és enyhítő körülményeket is figyelembe vett a Fővárosi Törvényszék. Előbbiek körében azt, hogy sajnálatos módon a korrupciós bűncselekmények mind országos, mind pedig helyi szinten rendkívül elszaporodottak" – egészítette ki szavait a tanácsvezető bíró.

A volt szocialista önkormányzati képviselővel összejátszó ügyvédeket két-két év börtönre ítélték, és 5 évre eltiltották őket foglalkozásuk gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és az ügyészség is fellebbezett.

A lebuktató nem elégedett

Nem elégedett az ítélettel a Wieszt Jánost lebuktató vállalkozó. Gálfi István furcsának tartja, hogy az elsőfokú ítélet meghozatala tovább tartott, mint amennyit a volt önkormányzati képviselőnek le kell ülnie. A vállalkozó szerint nem egy egyszerű korrupcióról volt szó, hanem zsarolásról.

– Engem belekényszerítettek egy adásvételbe, és ezután még azt közölték, hogy vagy fizetek kenőpénzt, vagy nem lesz adásvétel. Tehát úgy gondolom, hogy ez színtiszta zsarolási ügy. Egyébként engem senki nem kártalanít ebben az ügyben, pedig nem érzem azt, hogy bűnöző lennék – nyilatkozta a Hír TV-nek Gálfi István, a, QWERTY Computer ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!