2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Négy éve hiába várják a fővárosi gyalogos híd felújítását + videó

Évek óta veszélyt jelent a II-ik kerületi Ördög-árok környékén élőkre az omladozó gyaloghíd. A bontáshoz a terv és a pénz már Tarlós István idejében megvolt, Karácsony Gergely hatalomra kerülése után azonban a projekt leállt. Azóta csak annyit tett a főváros a veszély elhárítására, hogy lezárta a hidat. A II. kerületi Fidesz frakcióvezetője szerint az illetékesek felelőtlenül járnak el.

  • Négy éve hiába várják a fővárosi gyalogos híd felújítását + videó

A felkapott budai környék látképét elcsúfítja a szebb napokat is látott gyalogos híd. Régóta omladozik, rendszeresen esnek le róla darabok.

Pedig terv is, pénz is volt rá. Tarlós István főpolgármestersége idején elkészült a bontási terv, jóvá is hagyták, csak közbejött a Karácsony-korszak. Az illetékes Budapest Közút azt a tájékoztatást adta, hogy amint Karácsony Gergely átvette a hatalmat, az ügyintézés megakadt, a baloldali városvezetés mindent leállított. Az omlásveszélyt pedig négy éve úgy akarták elhárítani, hogy a hidat lezárták a gyalogosok előtt.

Rengeteg fiatal, helyi gyerek, szeretett és szeretne itt játszani – mondta Gór Csaba. A II. kerületi Fidesz frakcióvezetője szerint a híd életveszélyes lehet. A környékbeli fiatalok gyakran találkozópontként használják az Ördög-árkot, sőt nem ritka az sem, hogy valaki rámerészkedik az omladozó hídra.

Ha megnézzük, hogy milyen módon van ez lezárva, akkor bárki láthatja, hogy aki egy pici erőt is szán rá az ezen a hídon át tud kelni, ami azért veszélyes, mert a híd az valóban életveszélyes és nagy szerencse, hogy az elmúlt négy évben nem történt tragédia és nem lett bárkinek itt komolyabb sérülése abból, hogy az önkormányzat és a híd fenntartója ennyire felelőtlenül jár el ezzel a híddal kapcsolatban – hangsúlyozta a frakcióvezető. 

Megkerestük a fővárost is azzal kapcsolatban, hogy tervben van-e a híd elbontása vagy biztonságossá tétele. Adásunkig azonban érdemi válasz nem érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!