2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Belföld

Ne vigyék őket tömegbe, a légnyomástól elszabadulhatnak

Hétfő éjjel óta folyamatosan érkeznek a bejelentések a menhelyekre az elkóborolt állatokról.

  • Ne vigyék őket tömegbe, a légnyomástól elszabadulhatnak

Az újévi tűzijáték után az augusztusa huszadikai ünneplés a legveszélyesebb a kutyák szempontjából. Éppen ezért sok városban idén már lézer show-ra cserélték a tűzijátékot. Az állatvédők szerint ez ugyanolyan látványos, ráadásul állatbarát.

„Sajnos az a tapasztalatunk, hogy minden utasítás vagy kérés ellenére van olyan, aki beviszi a tömegbe az állatát, ahol ugye több probléma is lehet. Egyrészt a tömegtől megriadhat, másrészt a tűzijáték fény-hang - és légnyomás hatásától, úgyhogy mindig van aki elszabadul a tömegben, de most már hála az égnek szinte mindenhol jelen vannak állatvédők, akik segítik az elkóborolt állatok hazajutását. Tehát ha a tömegben az emberek látják, hogy felügyelet nélkül van egy kutyus, akkor van hova vinni chipet ellenőrizni és utána haza juthat így a kutyus” – Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!