2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:25

Belföld

Ne lopj Krinyó! – üzenték a kispesti szocialistának

Ma reggel egy falfirka várta a munkába érkező Kránitz Krisztiánt, a kispesti vagyonkezelő (Vamüsz) igazgatóját az általa irányított szervezet Ady Endre úti központjában. „Ne lopj Krinyó” – olvasható a kapun.

A feliratot Dódity Gabriella kispesti Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő osztotta meg Facebook-oldalán.

Az üzenet vélhetően a Magyar Nemzet és a Hír TV által nyilvánosságra hozott kispesti hangfelvételeken hallható korrupciógyanús ügyek kapcsán került felfestésre, a firkáló személye ismeretlen. Az ötven órányi kép- és hangfelvételeken Lackner Csaba akkor még helyi MSZP-s képviselő részletesen beszél társainak a kispesti szocialisták korrupciógyanús ügyeiről.

A felvételeken szóba került Kránitz Krisztián, a Vamüsz igazgatója is – aki szintén az MSZP tagja –, a Lackner által csak Krinyónak nevezett politikus egy ügyletből 12 millió forintot tett zsebre, Gajda Péter polgármesternek pedig hárommillió jutott – állította Lackner. A Magyar Nemzet azt is kiderítette, hogy Kránitz vásárolt egy ingatlant a spanyol tengerparton, amelyet nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. Mint azt a lap megírta: a Vamüsz igazgatójának szomszédjában – Spanyolországban – rendszeresen feltűnt az a vállalkozó is, aki az elmúlt években több százmillió forint értékben nyert el munkákat a kispesti önkormányzattól. Az üzletember pedig legalább egy jól bizonyítható esetben alaposan túlárazva végezte el egy önkormányzati ingatlan felújítását.

A kispesti hangfelvételek nyilvánosságra kerülése óta a kerületben több politikai szereplő is célul tűzte ki Kránitz Krisztián eltávolítását a Vamüsz éléről. Dódity Gabriella és a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciója mellett Paróczai Anikó, a Momentum és Ferenczi István, az LMP helyi képviselője is ezt javasolta. Az önkormányzat több tervet is készíttetett az átalakításra, arról még a kerületet vezető baloldali koalíció tagjainak (MSZP, DK, Párbeszéd, Momentum) budapesti vezetői is tárgyaltak.

Magyar Nemzet

A baloldal sofőrje kitálal -  kispesti korrupciós botrány további részleteit megismerhetik ma este 20 óra 5 perctől a HírTV Informátor című műsorában: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!