2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok 11:00

Belföld

Navracsics Tibor: A tavaszi időszak nem lesz könnyű a magyarok számára + videó

A tavaszi időszak nem lesz könnyű a magyarok számára – ezt mondta a területfejlesztési miniszter a június kilencedikére kiírt európai parlamenti választásokkal kapcsolatban. Navracsics Tibor szerint fel kell készülni arra, hogy hazánk kampánytéma lesz pro és kontra.

  • Navracsics Tibor: A tavaszi időszak nem lesz könnyű a magyarok számára + videó

Egy nagyon intenzív kampányidőszak lesz – így látja a közigazgatási és területfejlesztési miniszter az előttünk álló fél évet. Június 9-én ugyanis önkormányzati és európai parlamenti képviselőket is választ Magyarország. Navracsics Tibor szerint fel kell készülni arra, hogy hazánk kampánytéma lesz az Unióban. 

Nem lesz könnyű tavasz a magyarok számára, de én abban bízom, hogy az európai választópolgárok egy olyan összetételű Európai Parlamentet fognak választani, ami a mi szempontjaink szerint lesz jó, hiszen július elsején kezdődik a magyar elnökség, és akkor már nem mindegy nekünk, hogy intézményi szövetségeseink lesznek a Parlamenti Bizottság, a Tanács, és milyen formában hajlandóak velünk együtt működni – hangsúlyozta Navracsics Tibor.

Hatalmas ellenszélre lehet majd számítania a magyar jobboldali pártoknak a választáson. Erről már a XXI. század vezető elemzője beszélt. Deák Dániel ugyanakkor emlékeztetett: egyre inkább jobboldali átrendeződés látszik az európai politikában is.

Lehet egy fajta jobboldali előretörés, és hát mindenképpen az is érződik, hogy a választópolgároknak a túlnyomó többsége nem csak Magyarországon, hanem Európai Uniós szinten is a magyar álláspontot osztja például a migráció, a háború vagy akár a gender kérdésének ügyében – mondta Deák. 

Ha ezekre a témákhoz megfelelő kommunikáció is párosul, akkor jobboldali lehet a pártok többsége az Európai Parlamentben – tette hozzá Deák Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kiderült, miben igazán jó Karácsony

Kiderült, miben igazán jó Karácsony

A Budapestet csődközelben juttató főpolgármester rekordot ért el, mivel még soha ennyi hatósági nyomozás nem volt fővárosi ügyekben, mint a regnálása alatt – írja a Metropol.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Európa a háború árnyékában + videó

Európa a háború árnyékában + videó

Ma mutatják be a Századvég Alapítvány „Európa a háború árnyékában” című konferenciáján az Európa Projekt-kutatás legfrissebb eredményeit. Kövesse élőben az eseményeket nálunk május 7-én, kedden 8:45-től!
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!