2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

NAV-ügy: Horváth Andrásért menetelt a HaHa

Horváth András volt NAV-os dolgozó mellett tüntetett Budapesten a Hallgatói Hálózat (HaHa).

A délutáni demonstrációt, amelyen Horváth András is beszédet mondott, több civil szervezet is támogatta. A tiltakozók többek között azt követelték, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hozza nyilvánosságra az áfacsalásokról készült belső jelentését.

A NAV-ügy jelenleg a legjobb helyen van: az ügyészségen és a rendőrségen – így reagált Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője a tüntetésre. A politikus megismételte Orbán Viktor korábbi kijelentését: az adócsalóknak a börtönben a helyük.

Dobosok adták a rigmust a tüntetőknek, akik a volt adóhivatali dolgozóért gyűltek össze Budapesten. A tüntetést a Hallgatói Hálózat szervezte, amelyhez több civil szervezet is csatlakozott. A NAV épülete elől vonultak utcákon keresztül a Parlament elé. Közben követeléseiket hangoztatták. „Alkotmányt, demokráciát, jogállamot!” – skandálták.

A tüntetőknek az nem tetszett, hogy Horváth Andrásnál – miután november elején azt állította, hogy nagy cégek összesen ezermilliárd forint adót csaltak adóhatósági segítséggel – a múlt héten házkutatást tartott a rendőrség és iratokat, számítógépét, valamint az állítólagos bizonyítékait foglalták le. Már sötét volt, amikor a tömeg átért a Parlament elé. Itt felszólalt Horváth András is, aki szerint erőszakkal akarják elhallgattatni.

„Ők csak parancsot hajtottak végre, melyek mögött államhatalmi szervek vezetői, vagy éppen politikusok állhatnak. Nagyjából tudjuk, hogy kik lehetnek ezek az emberek – mondta Horváth András. – Én lennék a társadalomra veszélyes? Én okoztam jelentős érdeksérelmet? Ugyanis ez lett volna az alapja annak a bűncselekménynek, amellyel engem vádolnak. Kinek okozhatnék én érdeksérelmet? Legfeljebb korrupt tisztviselőknek, adócsalóknak, bűnszervezetek irányítóinak” – fogalmazott.

A Fidesz szóvivője szerint ha kiderül, hogy valóban történt bűncselekmény, akkor van létjogosultsága a politikai vizsgálatnak is. Addig a hatóságoknak kell kideríteniük, mi történt. „Ez az ügy a legjobb helyen van, az ügyészségen, a rendőrségen, ahol kivizsgálják” – mondta Zsigó Róbert.

Az LMP-s Schiffer András pedig pert fontolgat, mert a NAV – adótitok és személyes adatok védelmére hivatkozva – megtagadta annak a vizsgálati jelentésnek a kiadását, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium Horváth András áfacsalásról szóló állításainak elhangzása után végzett el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!