2020. október 22.,
csütörtök, Előd napja

Napról napra: Ez az ősz a védekezésről szól majd

2020. szeptember 20., vasárnap 17:50

A hét legfontosabb belpolitikai eseményeinek összefoglalója. A tartalomból: Meghosszabbítja a kormány a hiteltörlesztési moratóriumot; Nem volt feszültségektől mentes az MSZP tisztújítása; Gyakorló nácit menteget az ellenzék a Fidesz szerint.

Tízezer ágy van, ahol el tudják látni a koronavírusos betegeket, az egészségügy felkészült a járvány második hullámára - jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor elmondta: az országnak működnie kell, de úgy, hogy közben fegyelmezetten, a szabályokat betartva védekezik a koronavírus-járvánnyal szemben.

Meghosszabbítja a kormány a hiteltörlesztési moratóriumot

Meghosszabbítja a kormány a háztartások számára nyújtott hiteltörlesztési moratóriumot bizonyos társadalmi csoportok esetében - jelentette be a miniszterelnök közösségi oldalán szombaton. Orbán Viktor kifejtette: január elsejétől további 6 hónapig nem kell hitelt fizetnie a gyermekes családoknak, a nyugdíjasoknak, a munkanélkülieknek és a közfoglalkoztatottaknak.

Megválasztották az MSZP társelnökeit

Kunhalmi Ágnest és Tóth Bertalant választotta az MSZP társelnökévé a párt online kongresszusa. A szocialisták történetében először választott vezetőinek társelnököket, a két politikust 86 százalékos támogatással szavazták meg. A tisztújítás nem volt feszültségektől mentes: a Pest megyei szervezetet a kongresszus előtt feloszlatták, Mesterházy Attila pedig azért lépett vissza a jelöltségtől, mert szerinte megnehezítették indulásának feltételeit.

Karácsony Gergely nem ítélte el a judapestező Bíró Lászlót

Nettó, gyakorló nácit menteget az ellenzék-Ezt mondta Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője szerint a Bíró László melletti kiállás a kettős mércének és az ízléstelenségnek a mélypontja. Karácsony Gergely most sem válaszolt a HírTV kérdésére, hogy miért támogat egy olyan jelöltet, aki Judapestnek nevezte Budapestet.

Lejárató kampány Mohácson

Durva lejárató kampányba kezdett az ellenzék Mohácson, ahol jövő vasárnap időközi választást tartanak. Az eszközökben nem válogatnak, a plakáttépkedéstől kezdve, a telefonos lejáratásig mindent bevetnek azért, hogy átvegyék a város irányítását.

Cáfolta az államkincstár a főpolgármestert

Cáfolta a Magyar Államkincstár a főpolgármestert. Karácsony Gergely azt állította, Budapestnek nincs 100 milliárd forintja, sőt komoly adóssága van. A Kincstár közleménye szerint azonban a fővárosnak több mint 160 milliárd forint áll rendelkezésére. A fővárosi Fidesz frakcióvezetője azt mondta: kitartanak amellett, hogy Budapestnek el kell különítenie 50 milliárd forintot a meglévő forrásaiból a gazdasági károk enyhítésére.

Teljes adás:

HírTV