2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:25

Belföld

Napokon belül állami lehet a ferihegyi repülőtér + videó

Lássuk, milyen az, amikor a kormány sanyargatja Budapestet! Átvállaltunk 2010-ben 280 milliárd forintnyi adósságot – így válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben az LMP-s Kanász-Nagy Máté azonnali kérdésére, aki a fővárosi közlekedéssel kapcsolatos infrastrukturális fejlesztéseket is számon kérte a kormányon.

  • Napokon belül állami lehet a ferihegyi repülőtér + videó

A kormányfő jelezte, hogy a kormány eddig minimum négyezer milliárd forintnyi fejlesztési forrással támogatta eddig a fővárost. Ugyanakkor leszögezte, hogy nem csak Budapestből áll az ország.

Köszönjék meg, hogy Budapest a nemzet fővárosa, és aránytalanul sokat juttat a kormány a fővárosnak

– tette hozzá.

A kormányfő kiemelte, hogy vicc az, hogy a miniszterelnöknek vitáznia kellene a főpolgármester-jelöltekkel.

Reményeink szerint napokon belül visszatér a Liszt Ferenc repülőtér állami tulajdonba, és amint ez megtörténik, a kormány dönteni fog az oda vezető infrastruktúra fejlesztéséről is

– rögzítette Orbán Viktor.

Orbán Viktor: A többszörösére növeltük a börtönben lévő pedofilok számát

A kormány kegyelmi ügyekbe eddig sem szólt bele és ezután sem kíván beleszólni. Ezek a köztársasági elnökre tartoznak – fogalmazott Orbán Viktor a parlamentben, válaszolva a DK-s Arató Gergely azonnali kérdésére. A miniszterelnök elmondta, hogy a pedofiloknak és a pedofilokat segítő személyeknek a börtönben van a helyük.

A többszörösére növeltük a börtönben lévő pedofilok számát

– jelezte a kormányfő. Mint mondta, a kormány feladata kizárni annak a lehetőségét, hogy pedofil bűncselekmények elkövetői vagy értettjei bármilyen enyhítést vagy kegyelmet kaphassanak.

Orbán Viktor közölte: az igazságügyi miniszter dolga, hogy gondoskodjon az igazságügyi rendszer gördülékenységéről. Szót ejtett arról is, hogy 2010-ben 81 pedofil bűnöző volt börtönben, míg most ez a szám 663.

Ebben a kormányban vannak következmények

– Egyfolytában a magyar embereket segítem – válaszolta Orbán Viktor miniszterelnök Toroczkai László, a Mi Hazánk parlamenti frakcióvezetőjének azonnali kérdésére, ami a végrehajtói kamara korábbi elnökét övező botrányra vonatkozott.

A kormányfő kijelentette: nem tűnik értelmes javaslatnak, hogy valaki azért ne töltsön be valamilyen állást, mert valamelyik miniszternek az évfolyamtársa volt, nem lehet őket kizárni azon munka lehetőségéből, ami a végzettségük alapján számukra nyitva áll. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy

nem zárkózik el attól, hogy új rendszert dolgozzanak ki a végrehajtásról,

Toroczkainak azt tanácsolta, hogy egy ilyen javaslattal forduljon az igazságügy-miniszterhez.

– Ha arra gondolt, ami a végrehajtó kamara elnökével függ össze, akkor ő a bíróság előtt áll a vádak szerint a vele együtt érintett államtitkárral. Egy kormánynak így kell eljárni, ebben a kormányban ennek vannak következményei – fogalmazott a miniszterelnök.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!