2020. szeptember 26.,
szombat, Jusztina napja

Napirend előtti felszólalások

2019. október 21., hétfő 18:19

Tisztességgel és becsülettel politizáljanak a megválasztott polgármesterek a jövőben - mondta Gyurcsány Ferenc Napirend előtt. A miniszterelnökség parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy felháborító, amikor maga Gyurcsány beszél tisztességről korábbi kormányzása fényében.

Gyurcsány Ferenc szerint az ellenzék sikerének a titka az volt, hogy félre tudták tenni korábbi nézeteltéréseiket. A DK elnöke beszédében a Jobbik képviselőinek korábbi rasszista és antiszemita megnyilvánulásiról szólt. 

A miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint Gyurcsány Ferenc máig nem tud elszámolni a lelkiismeretével és kísérti őt az őszödi beszéd és nem is fog változni, amíg a DK elnöke nem távozik a közéletből. Dömötör Csaba hangsúlyozta, hogy az ellenzéki pártok már most lebuktak, hogy tarthatatlan ígéretekkel kampányoltak. Az államtitkár emlékeztetett, hogy a szocialisták kispesti korrupciós botránya kapcsán továbbra sincs előre lépés hiába beszél Gyurcsány Ferenc becsületről és tisztességről.

Az EMMI parlamenti államtitkára szerint mindent elmond az ellenzékről az, hogy míg korábban bírálták a választási rendszert most a demokrácia diadaláról beszélnek. 

A Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke megköszönte a szavazóknak a támogatást és kiemelte, hogy országosan továbbra is a Fidesz-KDNP pártszövetségre voksoltak a legtöbben. Kósa Lajos hozzátette, hogy az ellenzéki oldal részsikereihez arra volt szükség, hogy minden párt félretegye saját elveit és meggyőződését.

Hír TV