2024. 09. 27. Péntek Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Napi hétmillió forint parkolási bevételtől eshet el a Hegyvidék a kutyapárti polgármester tervei miatt

Lejár november 20-ával a bérleti szerződése a parkolási rendszert adó szoftvernek a XII. kerületben. Októbertől a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke vezeti a kerületet, Kovács Gergely eldöntötte: új szerződéseket köt új partnerekkel, továbbá „lecseréli a fél városházát” - írja a Magyar Nemzet.

  • Napi hétmillió forint parkolási bevételtől eshet el a Hegyvidék a kutyapárti polgármester tervei miatt

A lap szerint ennek az átgondolatlan ámokfutásnak esik áldozatául az eddig bevált, kényelmi szolgáltatásokkal kiegészített parkolási rendszer. A hegyvidéki önkormányzat közlése szerint a leendő polgármester alaptalan vádaskodásai meghiúsították azt a közbeszerzést, ami a biztonságos, szünet nélküli folytatást biztosította volna.

A városüzemeltetéssel foglalkozó önkormányzati Fáber Kft. szeptemberben tárgyalásos közbeszerzést készített elő, ügyelve arra, hogy az új vezetést ne korlátozza ajánlati kötöttség, és a szerződés minden érdemi paraméterét, a műszaki tartalmat, az időtartamot is az új vezetés határozhassa meg. A Fáber Kft. tárgyalásos közbeszerzési eljárása szerint az ajánlatkérő, azaz október 1. után az önkormányzat új vezetése szabadon módosíthatja a kiírási feltételeket, a műszaki tartalmat és a határidőt is. 

Az ajánlati kötöttség csak a tárgyalási szakasz lezárása után bekért végső ajánlat benyújtásával áll be, bőven az új ciklusban.

Az új vezetésnek lehetősége van két és fél év helyett egy évre, hat hónapra vagy akár három hónapra rövidíteni a szerződés időtartamát. Amennyiben ezt nem teszik meg, leáll a parkolási rendszer. Ez a mozgástér azonban nem volt elég Kovács Gergelynek, a megválasztott polgármester megtámadta a kiírt közbeszerzést, ami helyett nyílt pályáztatást ígért – ám ennek már a győztesét is előre bejelentette a sajtóban. A megnevezett cég a IX. kerületben működteti a parkolást, ott, ahol Kovács élet- és párttársa az alpolgármester. 

Kovács Gergely a közbeszerzés meghiúsulásával napi hétmillió forint parkolási bevételt veszélyeztet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Belgiumba érkezett Ferenc pápa + videó

Belgiumba érkezett Ferenc pápa + videó

Luxemburg után Belgiumba érkezett Ferenc pápa csütörtök este, ahol háromnapos hivatalos programját ma délelőtt kezdte meg. Kapcsoltunk Brüsszelbe, ugyanis a királyi palotában nemrég ért véget az egyházfő találkozója Fülöp belga királlyal, és ott volt kollégánk, Bugnyár Zoltán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!