2019. október 22.,
kedd, Előd napja

Nagytakarításba kezd az állami vasúttársaság

Hír TV

2018. szeptember 27., csütörtök 13:00, frissítve: csütörtök 13:03

Felszámolja a MÁV a vasúti területeken lévő illegális hulladéklerakókat, erre háromszázmillió forintos szerződést írtak alá.

Több mint 10 ezer köbméter szemét gyűlhetett fel, ami jellemzően lakossági hulladékból, használt műszaki cikkekből, építési törmelékből és zöld hulladékból tevődik össze. A vasúttársaság tavaly majdnem 9 ezer tonna szemetet szállíttatott el, ennek fele egyetlen illegális szeméttelepen gyűlt össze a budapesti, Rákospatak utcánál.

„Ez a keretszerződés arra nyújt lehetőséget, hogy a vasúttársaság a kisebb mennyiségű hulladék halmokat viszonylag rövid időn belül el tudja szállítani – ismertette a MÁV szóvivője. – Fontos hangsúlyozni, hogy a vasúti területeken, illetve a nyílt pálya közelében található illegális szemétlerakók nem a MÁV tevékenységéből származnak, ezek a hulladékok jellemzően lakossági kommunális hulladékból, használt műszaki cikkekből építési törmelékből, sittből zöldhulladékból tevődik össze. Tehát ebből is látszik, hogy mások szemetét kell nagyon sok pénzből a vasúttársaságnak elszállítania” – tette hozzá Lőcsei Virág.