2023. 01. 31. Kedd Marcella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:05

Belföld

Nagyerejű földrengés Szécsényben?

Először hajtottak végre összetett civil-katonai gyakorlatot Magyarországon a Nógrád megyei Szécsényben. A résztvevők egy feltételezett nagy erejű földrengés után kialakult válsághelyzet felszámolását gyakorolták. A feladatban a helyi védelmi bizottság vezetése alatt 26 szervezet 300 embere vett részt.

  • Nagyerejű földrengés Szécsényben?

Sminkesek készítik elő a gyakorlatban a sérültek szerepét játszó egészségügyi középiskolásokat a Nógrád megyei Szécsényben. A sérülések típusát és mennyiségét a mentőegységek nem ismerik, így azt sem tudják pontosan, kit és hová kell majd irányítaniuk a szimulált vészhelyzet alatt. A gyakorlat feltételezése szerint nagy erejű földrengés történik Nógrád megyében, amely tizenegy településen több mint 6000 embert érint

„Az, hogy 26 különböző szervezet vesz ebben részt vagy közvetlen részt vevőként, vagy támogatóként, az teljesen egyedi. Megemlíteném, hogy még a potenciális sérülteket is helyi egészségügyi diákok, középiskolás diákok alakítják a sérülteket, ez egy olyan szituációs gyakorlat, ami egyedi az országunkban” – mondta Szabó Sándor kormánymegbízott, a helyi védelmi bizottság vezetője. 

A munka java része ebben a néhány óra alatt bárhol felállítható mobil egészségügyi sátorrendszerben zajlott. A gyakorlat megkezdése után a szimulált sérültek azonnal orvosi ellenőrzés alá kerültek, majd sérülésük súlyossága szerint akár azonnal a műtőbe szállították őket. A feladat végrehajtásában a honvédség is részt vett.

„Nyilván ezek a gyakorlatok azért kellenek, hogy össze tudjuk csiszolni egymás képességeit, kidolgozzuk a közös eljárásrendeket, a kommunikációt, híradó informatikát, tehát ezek nélkülözhetetlenek ezek a gyakorlatok ahhoz, hogy adott esetben minden simán, zökkenőmentesen tudjon működni” – nyilatkozta Kopcsó István dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke 

A gyakorlat tapasztalatai alapján a közeljövőben újabb egységek bevetésével, más helyszíneken is végrehajtják a feladatokat. A cél, hogy egy katasztrófa esetén minél gyorsabban és pontosabban tudjanak reagálni a különféle szervezetek. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - Ezek a depresszió leggyakoribb jelei

Napindító - Ezek a depresszió leggyakoribb jelei

A depresszió nem egy érzelmi állapot, hanem egy betegség. Nagyon nehéz felismerni, mert nem mindegy, hogy a tünetek mennyire mennek mélyre. Dr. Gyarmati Rita pszichológust kérdezte Zavaros Eszter és Perjési Tamás.
Orbán Viktor Törökország külügyminiszterével tárgyalt

Orbán Viktor Törökország külügyminiszterével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert, aki magyar kollégája, Szijjártó Péter meghívására érkezett Budapestre - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!