2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Nagy Zsuzsanna: minden erőmmel azon leszek, hogy helytálljak

Azt mondtam a férjemnek, hogy mindenben melletted, mögötted és veled leszek, és ez szívből jött – így reagált Nagy Zsuzsanna, Sulyok Tamás köztársasági elnök felesége, amikor kiderült, hogy kihívásokkal teli időszak elé néznek.

  • Nagy Zsuzsanna: minden erőmmel azon leszek, hogy helytálljak

Magyarország first ladyje a hirado.hu-nak adott interjút, amiből kiderül, hogy hivatása szerint mentálhigiénés szakember és családterapeuta, ezért a jövőben is a nehéz helyzetben lévő emberek ügyeit szeretné felkarolni.

Nem így tervezték eredetileg a nyugdíjas éveiket, hiszen – mint mondta – az volt a terv, hogy „ezt a két és fél évet, ami a férjem alkotmánybírósági elnökségéből még hátra van, szépen végigvisszük, aztán lassúbb élettempóra váltunk, amelyben elsődleges figyelmet és szerepet a gyerekek kaptak volna, hiszen most is segítek a lányomnak, sok időt töltök a két kis unokámmal”. „Lecsendesedve gondoztuk volna a gyümölcsfákat, gyakran lettünk volna a Balatonon, sok úszásra, túrázásra készültünk” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy mit érzett, mikor köztársasági elnöknek jelölték a férjét elmondta, hogy előtte természetesen megkérdezte őt is.

Elfogadtam ezt a helyzetet, és minden erőmmel azon leszek, hogy ebben is társa tudjak lenni. A gyerekek nyilván aggódtak, de én azt mondtam Tamásnak, hogy mindenben melletted, mögötted és veled leszek, és ez szívből jött

– fogalmazott.

A mentálhigiénés szakember arról is beszélt, hogy férjével nagy erőforrásuk a humor, ami sok nehézségen átsegítette már őket. „Természetesen próbáljuk majd tartani magunkat azokhoz az előírásokhoz, amelyek az ő szerepköréhez tartoznak, s e tekintetben is igyekszem majd a lehető legjobb tudásom szerint mellette állni” – tette hozzá.

„Tudom, hogy a feleségek is szoktak ügyeket felkarolni, majd én is meg fogom találni azt, ami az alkatomhoz és végzettségemhez illik” – fogalmazott Nagy Zsuzsanna. A köztársasági elnök felesége úgy látja, hogy a valamilyen szempontból nehéz helyzetben lévő embereknek a meghallgatására, támogatására és megsegítésére fog összpontosítani, mert elmondása szerint ezt csinálja jól.

A köztársasági elnök személyével kapcsolatban azt is megosztotta a nagyérdeművel, hogy 

végtelenül közvetlen, nagyon szereti az embereket és az életet, jó a humora, jópofa, nem híve a formalitásoknak, szabad lélek.

Számára az érettségi óta tartó kapcsolatuk szoros szövetséget jelent, amelynek titka a first lady szerint az, hogy „vannak olyan személyiségjegyeink, amelyek segítettek nekünk ebben, fentről is támogattak minket, és persze szerencse is kell az élethez”.

Arra a kérdésre, hogy fel tudná-e adni az egyéni stílusát, a ruhatárát a pozíció miatt így válaszolt: „Már van kialakult stílusom, amiről nem szeretnék lemondani. Szerintem ez szóba se jöhet, de nem tudom, pontosan mi vár rám. Az én generációm számára nem volt még ilyen nagy hangsúly az öltözködésen. Emlékszem, fiatal korunkban örültünk, ha volt egy jobb farmerünk, és később sem a ruhák játszották a fő szerepet az életünkben, de az biztos, hogy ebben a pozícióban, amelyben

a hazámat és a nemzetemet is képviselem, méltón kell, és méltón is fogok megjelenni.

A teljes interjút a hirado.hu-n olvashatják. 

Fotó: hirado.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!