2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Balaton retró 11:00

Belföld

Nagy várakozás előzi meg Orbán Viktor tusványosi beszédét

Szombaton délelőtt 10:30-kor lép színpadra Orbán Viktor miniszterelnök, hogy megtartsa hagyományos beszédét a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen. A Hír TV élőben sugározza a miniszterelnök előadását.

  • Nagy várakozás előzi meg Orbán Viktor tusványosi beszédét

Óriási figyelem és várakozás előzi meg Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét, hiszen minden évben mértékadó volt a jövőbeni politizálásra az itt megtartott előadása. Először még 1998-ban, frissen megválasztott miniszterelnökként lépett pódiumra a szabadegyetemen, akkor Magyarország NATO-tagságának fontosságáról beszélt.

Elemzők szerint az idei beszéde is különösen fontos lesz, hiszen választások előtt állunk. A miniszterelnök felszólalása minden bizonnyal irányt fog mutatni az önkormányzati és EP-választásokhoz, képet kaphatunk arról, hogy nagyjából mi várható a kampány időszakában.

Orbán Viktor beszédét azonban nem csak a magyar lakosság várja, ugyanis román nacionalisták készülnek megzavarni a magyar miniszterelnök tusnádfürdői előadását. Román zászlók lobogtatásával üzennék meg Orbán Viktornak, hogy „Erdély mindörökre román föld”. Erről tett ki egy videót közösségi oldalán az úzvölgyi temetők kapcsán elhíresült Ortodox Testvériség. A szervezet vezetője arra biztatta a szervezet tagjait, hogy „ne legyenek gyávák”.

A miniszterelnök Tusnádfürdőre utazása előtt épp a román kormányfővel tárgyalt Bukarestben. Marcel Ciolacu magánebéden fogadta Orbán Viktort. A két kormányfő szerdán kötetlen beszélgetést folytatott a kétoldalú kapcsolatokról és az európai ügyekről. A találkozó után a kormányfő közösségi oldalán azt írta: ,,Ez egy szép barátság kezdete.”

Orbán Viktor beszédét a Hír TV élőben fogja közvetíteni, ahogyan a Facebookon is egyenes adásban lehet hallgatni az előadást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Közleményt adott ki a szaktárca az üzemanyagárakról

Közleményt adott ki a szaktárca az üzemanyagárakról

Az üzemanyagárak továbbra is a szomszédos országok átlagárai alatt maradtak, a családok védelme érdekében a kormány továbbra is folyamatosan nyomon követi az árak alakulását - erősítette meg pénteki közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint Magyar Péter kiírta a politikából a DK-t és a Momentumot is?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!