2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Nagy István volt alpolgármester szerint: Újpesten a választók tudatos megtévesztése történt

Nagy István, egykori újpesti alpolgármester szavazólapokkal kapcsolatos kifogását a Helyi Választási Bizottság elutasította.

  • Nagy István volt alpolgármester szerint: Újpesten a választók tudatos megtévesztése történt

Mint ismert, péntek este döntött az Nemzeti Választási Bizottság (NVB), Karácsony Gergely nyerte meg a főpolgármester-választást. A hivatalos közlés szerint 41 szavazat volt a különbség közte és Vitézy Dávid között.

Az LMP jelöltje a döntést követően a Partizánnak adott interjút, ahol Gulyás Márton műsorvezetőnk kiemelte, hogy két típusú jogorvoslat is folyamatban van még.

Vitézy felidéze, hogy a Fővárosi Választási Bizottsághoz azzal a kéréssel fordultak még hétfőn, hogy a IV. és a VII. kerületben ismételjék meg a választást. „Azt állítottuk, hogy az az eredmény, ami létrejött nem egy tisztességes folyamat eredménye”. Vitézy itt ismertette, hogy elvégeztek egy összehasolítást, melyből kiderült, hogy Újpesten és Erzsébetvárosban kétszer annyi érvénytelen szavazat jött össze a szavazókörökben, mint más kerületekben.

Erre erősített rá Újpest volt alpolgármesterének, Nagy Istvánnak a bejegyzése is, aki leszögezte: Újpesten a választók tudatos megtévesztése történt. Amit lehet joggal való visszaélésnek, de lehetne akár választási csalásnak is nevezni”.

A politikus arról írt, hogy Újpesten június 7-én, azon a napon, amikor Szentkirályi Alexandra bejelentette, hogy  visszalép a főpolgármester jelöltségtől, a Helyi Választási Iroda 192 darab vékonyhegyű (0,38, 0,5 és 0,7 mm. vonalvastagsággal író) golyóstollat vásárolt az Újpesti Polgármesteri Hivatallal közelében található Papír-Írószer boltból. 

„Azt ugye senki nem hiszi el, hogy az a munkavállaló, akit elküldtek a golyóstollakért, magától választotta ki a választékból a vékonyan fogó tollakat” – tette fel a kérdést Nagy István, és az említett számlát mellékelte is.

Majd azzal folytatta, hogy a golyóstollakkal hajszálvékony vonallal áthúzták, »törölték« a kiesett jelölt azonosító adatait a szavazólapról. A »törlés« után a jelölt sorszáma, a jelölt neve, a jelölő szervezet neve és logoja ugyanolyan jól látható maradt, mint a »törlés« előtt” – ismertette a részleteket.

Nagy aláhúzta, hogy „a gyengébben látó, de még az élesszemű szavazónak sem tűnhetett fel, hogy a hajszálvékony, alig látható, akár nyomdahibának is tetsző vonal itt a kiesett jelölt »törlését« jelenti”.

A teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Nagy István / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!