2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Belföld

Nagy Gábor Tamás: A Fidesz-KDNP I. kerületi választási programja konkrét terveken alapul

A Fidesz-KDNP választási programja az I. kerületben eredményekre és konkrét terveken alapul - jelentette ki Nagy Gábor Tamás jelenlegi polgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje csütörtökön Budapesten.

  • Nagy Gábor Tamás: A Fidesz-KDNP I. kerületi választási programja konkrét terveken alapul

Sajtótájékoztatóján Nagy Gábor Tamás kiemelte, a program nem ígéretekre épül, ő és csapata konkrét terveken alapuló programmal vágnak neki a választásnak. "Ez egy olyan munka, amely nem hatalomról, megszokott pozícióról szól, hanem arról, hogy mit tehetünk a közösségért" - fogalmazott.

Nagy Gábor Tamás a programpontok között sorolta a környezetvédelmet, a tudatos városfejlesztési stratégiát, a családok támogatását, az idősbarát intézkedéseket, az egészségügyi fejlesztéseket, a sportolás elősegítését, valamint a hagyományok ápolását, az épített örökség védelmét és a kulturális értékek átadását.

Megítélése szerint a következő évek nagy kihívása a környezetvédelem ügye lesz. A kerületi önkormányzat Budapesten elsőként fogadta el a klímastratégiáját - mondta, és hozzátette, hogy élen jártak az elektromos városi autózás promotálásában, elsőként vásároltak elektromos autókat, elsőként vezették be a zöld rendszámú ingyenes parkolást, valamint a városüzemeltetésben az elektromos takarító gépek, járművek használatát részesítik előnyben.

Nagy Gábor Tamás elmondta, mindezek mellett egyúttal szemléletváltásra is szükség van, kiadványokkal segítenék elő a tudatos fogyasztást.

A tudatos városfejlesztési stratégiáról szólva hangsúlyozta, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő műemlék házakon szükséges felújítások nagy részét elvégezték, továbbá támogatják a társasházakat ilyen munkák elvégzésében.

A városfejlesztési tervek között említette a Batthyány tér felújítását, valamint a Kapisztrán tér és a Táncsics Mihály utca burkolatának rendbetételét. A jövő év végén készülhet el a Krisztina tér 1. szám alatti ház teljes felújítása, ahol a Márai Sándor Kulturális Központnak adnak majd helyet.

Nagy Gábor Tamás elmondta azt is, hogy január elsejével 100 ezer forintra emelték a születési támogatás összegét, tervezik egy új bölcsőde kialakítását, fejlesztik a játszótereket, valamint megújítják a sportpályákat.

Közölte, létre kívánnak hozni Krisztinavárosban, a Logodi utcában egy 21. századi körülményeket biztosító idősek otthonát.

Nagy Gábor Tamás elmondta, megújult a gyermekorvosi rendelő a Mikó utcában és felújítják a Markovits utcai rendelőt is. Ezek mellett a háziorvosi rendelőket is rendbe teszik.

A polgármester megjegyezte azt is, hogy a kerületi önkormányzat nagyon jól tud együttműködni a fővárossal és a kormánnyal. A 2010 előtti időszakban sok vitájuk volt a fővárosi vezetéssel, amely nem akarta a szükséges felújításokat elvégezni a nekik nem tetsző kerületekben, és ezért kellett például annyit várni a vári utak és a Mátyás-templom rendbehozatalára - mondta.

A sajtótájékoztatón bemutatták a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeit.

 

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Büszke lehet Európai Parlamenti munkájára a magyar baloldal?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!