2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Nagy esőzésekre kell számítani a héten

Kitart az enyhe idő, de több hullámban összességében jelentős mennyiségű eső érkezik a hét végéig - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján kedden közzétett videóból.

  • Nagy esőzésekre kell számítani a héten

Az előrejelzés szerint két hidegfront hozza a csapadékot: az egyik kedd éjszaka vonul át a Kárpát-medence felett, a másik pedig pénteken érkezik, ekkor az ország nagy részén hullhat kiadós, bőséges eső - írja az MTI.

Kedd éjszaka sokfelé várható eső, zápor, az ország déli részén zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket erős, viharos széllökések kísérhetnek, de a zivataroktól függetlenül is nagyobb területen lehetnek erősebb széllökések. Hajnalban 11 és 16 Celsius-fok közötti hőmérséklet várható.

Szerdán hajnalban délnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet és a csapadék is megszűnik, a front felhőzete és az összefüggő csapadékzóna északkelet-kelet felé elhagyja az országot. Közepesen, időszakosan erősen felhős lesz az ég, és további záporok előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Csütörtökön és szombaton csak szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor. Pénteken viszont kiadósabb, áztató esőre van esély, az ország nagyobb részén 10-20 milliméternyinél több csapadék is lehullhat. Utána pár napra csendesebbre fordul az időjárás, ezzel együtt nő a köd valószínűsége.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!