2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Egy bolond százat csinál 20:10

Belföld

Nagy baj lett belőle, hogy nyitva maradt a kapu + Videó

Két harci kutya támadott meg egy nőt Dunaföldváron. Az asszonyt súlyos sérülésekkel vitték kórházba. Egy rokon szerint az állatok nem először támadtak emberre.

A két pitbull terrier úgy jutott ki az utcára, hogy a ház kapuját az egyik családtag nyitva hagyta. Az 55 éves szomszédasszonyt a háza előtt támadták meg, a karját és a combját kezdték marcangolni. A kutyákat a gazdájuk parancsolta vissza, miután meghallotta a segélykiáltást. Az állatokat karanténba zárták a paksi állattelepen. Az állatok gazdájának nagyapja azt mondta, a kutyák nem először támadtak emberre.

A tavaly elfogadott állatvédelmi törvény nem a fajtájuk, hanem a viselkedésük alapján minősíti veszélyesnek a kutyákat. A határozatot a település jegyzője állítja ki egy szakértői bizottság véleménye alapján. A veszélyesnek minősített kutyákat ivartalanítják, és csak többszörösen biztosított, zárt kennelben tarthatók.

Fláth Szilvia, a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány elnöke elmondta: a kutya gazdáját nyilván nagyon keményen felelősségre fogják vonni, az oltások elmaradása miatt is kutyánként 30 ezer forint büntetést kell fizetni.

A rendőrség súlyos testi sértés gyanújával indított eljárást a kutyák gazdája ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!