2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Belföld

Nacsa Lőrinc: A külföldről érkező kampányfinanszírozás is téma lesz a konzultáción + videó

A külföldről érkező kampányfinanszírozás is kérdés lesz a nemzeti konzultáción - tudatta a KDNP frakciószóvivője szerdán az MTI-hez eljuttatott videójában.

  • Nacsa Lőrinc: A külföldről érkező kampányfinanszírozás is téma lesz a konzultáción + videó

Nacsa Lőrinc azt mondta: évtizedekig tartó közmegegyezés volt arról, hogy egyik párt sem fogadhat el külföldi kampánytámogatást, hiszen az a magyar belügyekbe történő durva bevatkozás lenne. A "dollárbaloldal" azonban ezt az egyezséget 2022-ben felrúgta - tette hozzá.

Úgy folytatta, hogy Márki-Zay Péter, a "dollárbaloldal" közös miniszterelnök-jelöltje buktatta le a teljes ellenzéket, amikor bevallotta, hogy több milliárd forintnyi dollár érkezett külföldről az ellenzéki kampányra, és nemsokkal később még az is kiderült, hogy Karácsony Gergely egyesületébe is "begurult" 500 millió forintnyi euró.

A frakcióvezető-helyettes hangsúlyozta, hogy a "dollárbaloldal" ekkor azt hazudta, hogy ez a kampánytámogatás mikroadományokból származott, csakhogy ez a hazugság megdőlt.

"Azt is sejthetjük, hogy mit kérhettek a finanszírozók cserébe, hiszen a dollárbaloldal a háború mellé állt, támogatta a migrációt és még a gyermekvédelmi törvényt is megtámadta" - fogalmazott Nacsa Lőrinc, hozzátéve, hogy a Fidesz-KDNP úgy véli, hogy ezzel a dollárbaloldal átlépett egy olyan határt, amit nem szabadott volna: a hatalomra kerülés érdekében elfogadott külföldi pénzeket és ezzel kiárusította a magyar politikai függetlenséget.

A Fidesz-KDNP éppen ezért a pártfinanszírozási rendszer szigorítása mellett van, de ezt akkor tudják elérni, ha minél többen állnak a "külföldi befolyásolást célzó pénzek útjába" - mondta.

"Mi magyarok most elmondhatjuk a véleményünket arról, hogy rendben van-e az, ha külföldről támogatnak politikai szervezeteket. Töltsük ki minél többen a nemzeti konzultációt, és állítsuk meg a külföldről érkező politikai befolyásolást!" - szólított fel Nacsa Lőrinc.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!