2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde 11:20

Belföld

Mutyi? Milliókat bukhat a Fővárosi Cigány Önkormányzat + Videó

Szerződésszegés miatt 4 millió forintot bukhat a Fővárosi Cigány Önkormányzat. Csomós Miklós oktatási és kulturális főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint a szervezet nem számolt el határidőre a tavalyi működési költségeihez adott kiegészítő támogatás felhasználásáról. A később benyújtott bizonylatok pedig azt mutatják, hogy nem az engedélyezett célokra használták fel a pénzt.

A Belügyminisztérium egyik bűnmegelőzési pályázatának keretében takarították két XIII. kerületi bérház udvarát a helyi lakosok, rendőrök, önkormányzati dolgozók és a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) tagjai. Makai István, az FCÖ elnöke azt panaszolta a Hír TV-nek: a főváros felbontaná a velük kötött támogatási szerződését. Az önkormányzat szerint a kisebbségi szervezet nem számolt el szabályszerűen 4 millió 10 ezer forint kiegészítő támogatással, amihez tavaly jutottak hozzá a működési költségeik finanszírozásához.

– Ezt egyébként szakemberek, tehát a hivatal dolgozói hónapok óta vizsgálják, és folyik a levelezés ebben az ügyben, tehát nem arról van szó, hogy itt most valakinek rosszat szeretnénk, hanem egész egyszerűen a szabályokat, a szerződéseket be kell tartani – mondta a Hír TV-nek Csomós Miklós, a fővárosi önkormányzat oktatási és kulturális főpolgármester-helyettese.

Makai azt állítja: a támogatást három munkatársuk négyhavi bérére, annak járulékaira és működési kiadásokra kapták. A külön támogatásra pedig azért volt szükség, mert a megszorítások miatt az FCÖ költségvetése a harmadára csökkent.

A Hír Televízió azon kérdésre, hogy a szervezet visszafizeti-e a pénzt, ha úgy dönt a főváros, Makai úgy válaszolt: „Ne haragudjon, nem értem a kérdést. Miért kellene visszafizetnünk? Pejoratív a kérdése, mert megelőlegez egy olyan dolgot, ami nem létezik. Az álláspontunk szerint szabályszerű volt a pénzfelhasználás.”

Az előterjesztésről jövő hét szerdán tárgyal a közgyűlés. A főváros szerződésbontás esetén kamatostul követelné vissza a támogatást. Az FCÖ a négymillió forinton kívül több mint 9 millió forintot kapott a 2011-es fővárosi költségvetésből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Az elkövető Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!