2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Belföld

Munkavégzés közben szedték össze a kórt – kórházba kerültek

Újabb címerezők kerültek kórházba nádvágóláz gyanújával Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A bakteriális fertőzést főként állatok vizelete terjeszti, amit mezítlábas munkavégzés közben szedtek össze a napszámosok. A pocokinvázió és az esős időjárás miatt az utóbbi időben megnőtt a fertőzés veszélye.

Címerezés után hidegrázás, magas láz, hányinger – ezekkel a tünetekkel, a nádvágóláz gyanújával kerültek be eddig tízen a szolnoki kórházba. „A tíz betegből jelenleg még négy fekszik bent intézetünkben, két férfi és két nő, akiknek jó az általános állapotuk. Gyakorlatilag már az első napon az antibiotikum hatására leláztalanodtak” – mondta Péter Lívia, a szolnoki Hetényi Géza Kórház megbízott főigazgatója.

A baktérium főként rágcsálók ürülékével terjed vizes helyeken. A címerezők mezítlábas munkavégzés közben, a horzsolásaikon keresztül kapták el a fertőzést.

A kormányhivatal munkavédelmi szakigazgatási szerve foglalkozási megbetegedés gyanúja miatt indított vizsgálatot. „A megbetegedetteket folyamatosan meghallgatjuk a munkavégzésre, valamit a munkavégzés körülményeire vonatkozóan, megpróbáljuk a munkáltatókat feltárni, mivel több munkáltatóról is szó van” – fogalmazott Szabó Béla, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kormányhivatal munkavédelmi és munkaügyi szakigazgatási szerv igazgatóhelyettese.

A megbetegedések többségét az idén nagy számban elszaporodott pockok okozták, azonban a fertőzést más állat is terjesztheti. „Azok fertőződhetnek, akik olyan helyen fürdenek, ahol állatok is isznak, illetve fürdenek. Elsősorban a rágcsálók terjesztik a megbetegedést, de kutyák, disznó, illetve szarvasmarha is lehet a kórokozó ürítője” – szögezte le Tusnádi Anna, a Hetényi Géza Kórház fertőzőosztályának osztályvezető főorvosa.

Az elmúlt 24 órában újabb öt megbetegedés történt. Két hét alatt összesen 25-en fertőződtek meg vélhetően leptospirózissal. Jász-Nagykun-Szolnok megyében ez az éves átlag hétszerese.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Számlagyártás mellett cégeltüntetéssel is foglalkozott a letartóztatásban lévő ügyvéd

Számlagyártás mellett cégeltüntetéssel is foglalkozott a letartóztatásban lévő ügyvéd

A nyilvános adatok szerint cégeltüntetésben is jártas Vig Mór. A praxistól eltiltott jogászt a napokban tartóztatta le a bíróság, mert a gyanú szerint több száz milliós számlagyárat üzemeltetett, de a férfi korábban egy nagy csalássorozatban is részt vett. Érdekes ellentmondás, hogy Vig Mór testvére, Vig Dávid eközben jó ideje harcos jogvédőként vezeti a Soros-hálózathoz sorolható Amnesty International Magyarországot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!