2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Kémek a porfészekben - Rimmer Gábor története 11:05

Belföld

Müller Cecília nem jelentené ki, hogy lecsengett a harmadik hullám

A harmadik hullám leszálló szakaszának a vége felé közeledünk. Müller Cecília az operatív testület keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy egy ilyen járvány leküzdésében egy rendkívül fontos lépés az oltások felvétele. A járványügyi adatok kedvezőek - tette hozzá. A megbetegedések száma is jelentősen csökken - mondta az országos tisztifőorvos. Már több mint 4,5 szerese a gyógyultak száma az aktív fertőzöttekhez képest. A harmadik hullám leszálló szakaszának a vége felé közeledünk. 

  • Müller Cecília nem jelentené ki, hogy lecsengett a harmadik hullám

Vakcinabőség van

Müller Cecília közölte, hogy a lakosság több mint 47 százaléka már beoltott. 

SZERDA ESTIG LEHET PFIZER-VAKCINÁRA IDŐPONTOT FOGLALNI. 

Hétfőn 38 400 Janssen-vakcina érkezik - tette hozzá.

Vakcinabőség van, most már csak az egyénen múlik, él-e a védőoltás lehetőségével. 

Mindkét adag oltást fel kell venni

Müller Cecília arról is beszélt, hogy nagyon fontos mindkét adag vakcina felvétele. Köszönetet mondott az oltópontok munkájának, a 16-18 éveseket is folyamatosan oltják.A mai nap a védőoltások előtti tisztelgés napja. 

Ezért fontos a mai nap

Müller Cecília részletesen ismertette, hogyan fejlesztették ki a fekete himlő elleni védőoltást, valamint szólt arról is, hogy a hazai oltóanyaggyártás már 1936-ban megindult. 

Járványügyi biztonság tekintetében Magyarország az egyik legfelkészültebb ország

- mondta Müller Cecília. 

Az egyik legfontosabb tényező a betegbiztonságban

Müller Cecília elmondta, hogy Magyarországon már évtizedek óta nagyon magas szinten van a vakcinák készítése és ellenőrzése. Nagyon fontos szempont ez a betegbiztonság szempontjából is, hiszen a védőoltások az elsődleges megelőzés eszközei - tette hozzá. 

Így készül a magyar oltóanyag

Müller Cecília szólt arról is, hogy tavaly januárban izolálták itthon a koronavírust, és folyamatosan haladnak a magyar szakemberek az oltóanyag kifejlesztésében. Egy olyan oltóanyagot akarnak kifejleszteni, ami a magyar emberek számára a leghatékonyabb - tette hozzá. Az oltóanyag hasonló lesz az agyvelőgyulladás és az influenza elleni oltáshoz - ismertette.

Müller Cecília kérdésre azt mondta,hogy nem jelentené ki, hogy lecsengett a harmadik hullám.

Úgy látja, a védőoltásoknak köszönhetően sikerült megtörni a járvány harmadik hullámát. Mindenki regisztráljon, és vegye fel a védőoltást. 

1435-en nem viseltek maszkot

Kiss Róbert a védőoltást igazoló applikációról azt mondta, hogy több mint 130 ezren töltötték le, egyelőre tesztüzemben működik. 1435-en nem viseltek maszkot a hétvégén - tette hozzá. 

532 ember szegte meg a kijárási tilalmat

Egy dunaszigeti kiskocsmát zártak be a hétvégén, mert nem zárt be 23 órakor - mondta Kiss Róbert. 532 ember szegte meg a kijárási tilalmat a hétvégén. Budapesten a VI. kerületben egy magánlakáson 22 ember bulizott, ebből 8 külföldi állampolgár volt - tette hozzá. 

Hír TV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Újabb céltalan tüntetés, ahol a hídfoglalás volt a cél

Újabb céltalan tüntetés, ahol a hídfoglalás volt a cél

Előzetesen több mint ötvenezren érdeklődtek a Facebookon a Lehet Más a Politika tüntetése iránt, ehhez képest a szervezők szerint ötezren jelentek meg este a Kossuth térnél. A tiltakozás célja az volt, hogy a kormány vonja vissza a fakitermeléssel kapcsolatos kormányrendeletet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!