2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Müller Cecília nem jelentené ki, hogy lecsengett a harmadik hullám

A harmadik hullám leszálló szakaszának a vége felé közeledünk. Müller Cecília az operatív testület keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy egy ilyen járvány leküzdésében egy rendkívül fontos lépés az oltások felvétele. A járványügyi adatok kedvezőek - tette hozzá. A megbetegedések száma is jelentősen csökken - mondta az országos tisztifőorvos. Már több mint 4,5 szerese a gyógyultak száma az aktív fertőzöttekhez képest. A harmadik hullám leszálló szakaszának a vége felé közeledünk. 

  • Müller Cecília nem jelentené ki, hogy lecsengett a harmadik hullám

Vakcinabőség van

Müller Cecília közölte, hogy a lakosság több mint 47 százaléka már beoltott. 

SZERDA ESTIG LEHET PFIZER-VAKCINÁRA IDŐPONTOT FOGLALNI. 

Hétfőn 38 400 Janssen-vakcina érkezik - tette hozzá.

Vakcinabőség van, most már csak az egyénen múlik, él-e a védőoltás lehetőségével. 

Mindkét adag oltást fel kell venni

Müller Cecília arról is beszélt, hogy nagyon fontos mindkét adag vakcina felvétele. Köszönetet mondott az oltópontok munkájának, a 16-18 éveseket is folyamatosan oltják.A mai nap a védőoltások előtti tisztelgés napja. 

Ezért fontos a mai nap

Müller Cecília részletesen ismertette, hogyan fejlesztették ki a fekete himlő elleni védőoltást, valamint szólt arról is, hogy a hazai oltóanyaggyártás már 1936-ban megindult. 

Járványügyi biztonság tekintetében Magyarország az egyik legfelkészültebb ország

- mondta Müller Cecília. 

Az egyik legfontosabb tényező a betegbiztonságban

Müller Cecília elmondta, hogy Magyarországon már évtizedek óta nagyon magas szinten van a vakcinák készítése és ellenőrzése. Nagyon fontos szempont ez a betegbiztonság szempontjából is, hiszen a védőoltások az elsődleges megelőzés eszközei - tette hozzá. 

Így készül a magyar oltóanyag

Müller Cecília szólt arról is, hogy tavaly januárban izolálták itthon a koronavírust, és folyamatosan haladnak a magyar szakemberek az oltóanyag kifejlesztésében. Egy olyan oltóanyagot akarnak kifejleszteni, ami a magyar emberek számára a leghatékonyabb - tette hozzá. Az oltóanyag hasonló lesz az agyvelőgyulladás és az influenza elleni oltáshoz - ismertette.

Müller Cecília kérdésre azt mondta,hogy nem jelentené ki, hogy lecsengett a harmadik hullám.

Úgy látja, a védőoltásoknak köszönhetően sikerült megtörni a járvány harmadik hullámát. Mindenki regisztráljon, és vegye fel a védőoltást. 

1435-en nem viseltek maszkot

Kiss Róbert a védőoltást igazoló applikációról azt mondta, hogy több mint 130 ezren töltötték le, egyelőre tesztüzemben működik. 1435-en nem viseltek maszkot a hétvégén - tette hozzá. 

532 ember szegte meg a kijárási tilalmat

Egy dunaszigeti kiskocsmát zártak be a hétvégén, mert nem zárt be 23 órakor - mondta Kiss Róbert. 532 ember szegte meg a kijárási tilalmat a hétvégén. Budapesten a VI. kerületben egy magánlakáson 22 ember bulizott, ebből 8 külföldi állampolgár volt - tette hozzá. 

Hír TV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!