2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Müller Cecília: Ha valaki megbetegszik attól még nincs oka kétségbeesni

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi beszámolójának összefoglalója.

  • Müller Cecília: Ha valaki megbetegszik attól még nincs oka kétségbeesni

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője közölte, hogy a határátkelőkön  zavartalun folyik a forgalom, továbbra is folyik az ellenőrzés. Eddig 145.794 személyt ellenőriztek,  csökken a külföldről hazatérők száma így egyre kevesebb az elrendelt házikaranténok száma.

Tovább folytatják a személyek ellenőrzését, kevés szabálytalanságot tapasztalnak

Kijárási korlátozások betartását is folyamatosan ellenőrzik. Az elmúlt 24 órában 1286 alkalommal figyelmeztettek, 496 helyszínin bírságot szabtak ki és 425 személyt jelentettek fel a kijárási korlátozások megszegése miatt.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos elmondta, a mai napon 1916-ra nőtt a fertőzött személyek száma, 250 gyógyult beteg hagyhatta el a kórházat. Az enyhétől a súlyos lefolyásúig volt köztük megbetegedett, ami azt jelenti, ha valaki megbetegszik attól még nincs oka kétségbeesni, a fertőzöttek 80 százaléka enyhe tünetekkel átesik a betegségen. Sok személyt sikerül levenni a lélegeztetőgépekről, ami a vártnál is pozitívabb eredmény.

Jelenleg 784-en vannak kórházban, ez a szám minden nap változik, hiszen a megbetegedések dinamikája változó. 61 fő van lélegeztetőgépen, a tisztifőorvos bizakodik, hogy sokan lekerülhetnek róla hamarosan. 

Az idősotthonok felkészültek és folyamatosan teszik a dolgukat, 1035 ilyen intézmény van országszerte, 18 az az intézmény szám, ahol detektáltak pozitív személyt, van aki enyhe van aki súlyos tüneteket produkál. Vannak, akik az otthonban maradhattak, de sokan kórházba kerülte. Az intézmények száma nem növekedett a tegnapihoz képest, a terjedést sikerül uralni, néhány esetben azonban sajnos növekszik a betegek száma.

A tisztfőorvos hangsúlyozta a mozgás fontosságát, a WHO ajánlásai szerint is hetente háromszor 30-60 perces sport ajánlatos, immunrendszert is erősíti. A kültéri sportolás rizikófaktora kevés, ha figyelünk az előírásokra, válasszunk nem frekventált helyeket a futásra, egyéb tevékenységre, ha pedig valaki szembe jön kerüljük ki.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!