2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Müller Cecília: Ez a helyzet mindannyiunktól áldozatot kíván

Szomorú bejelentéssel kezdte mai sajtótájékoztatóját az operatív törzs, Müller Cecília 2 újabb elhunytról tájékoztatott, a mai naptól pedig megkezdik működésüket a fővárosi és megyei védelmi bizottságok, melyek segítséget nyújtanak az egészségügyi intézmények ellátásának megszervezésében.

  • Müller Cecília: Ez a helyzet mindannyiunktól áldozatot kíván

Müller Cecília szomorú bejelentéssel kezdte az operatív törzs sajtótájékoztatóját, két beteg elhunyt, immár háromra nőtt a vírus áldozatainak száma. Az elhunytak férfiak egyéb krónikus betegségekben szenvedtek, az egyik 68, a másik áldozat 74 éves volt. Ennek kapcsán az országos tisztifőorvos ismét nyomatékosan megkért mindenkit, hogy tartsák be a kormány rendeleteit, különös tekintettek a 65 év feletti korosztályra, valamint a krónikus vagy immunhiányos betegségben szenvedőkre.

Az országos tisztifőorvos beszámolt hét gyógyult betegről is, két magyar és öt iráni állampolgár távozhatott a kórházból.

FRISSÍTÉS: 4-re nőtt a koronavírussal-fertőzött elhunytak száma

Újabb koronavírussal-fertőzött beteg halt meg. Egy 53 éves magyar férfi hunyt el, aki többszörös krónikus betegségben szenvedett.

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője ismertette, hogy a korlátozó rendeletek továbbra is hatályban vannak. A határokon a belépő tranzit forgalomban a legtöbb helyen nincs jelentősebb fennakadás, Rajkán azonban 120-150 percet kell várakoznia a kamionosoknak illetve a magyar-román határon, Csanádpalotánál jelenleg 35 kilométeres a kocsisor, itt azonban vizet osztanak, igyekeznek megkönnyíteni a várakozást. A budapesti Liszt Ferenc repülőtéren jelenleg 42 fő várakozik, nekik a reptér ágyakat, élelmiszert, arcmaszkot és nyomatóval ellátott számítógépet biztosít, hiszen a tranzitra várakozókon kívül néhányan egyedi engedélyre várnak, hogy beléphessenek az országba, minden ilyen kérelmet részletesen ellenőriznek.

Az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hogy jelenleg 3506 ember van hatósági házi karanténban, több mint 13.000 ellenőrzés történt ezekkel kapcsolatban, 69 esetben állapítottak meg szabálytalanságot, 58 esetben tettek szabálysértési feljelentést.

A mai napon megkezdték működésüket a fővárosi és megyei védelmi bizottságok, melyek segítséget nyújtanak az egészségügyi intézmények ellátásának megszervezésében és a karanténba helyezett személyek ellátásban.

Eddig 71 vállalatnál kezdődött meg a honvédelmi irányító törzsek működése.

Dr. Ruszin Romolusz dandártábornok, a magyar honvédség irányítócsoportjának vezető helyettese közölte, a honvédelmi iránytő törzsek feladat, hogy az ellátást segítsék és biztosítsák. A járőrszolgálatok feladata, hogy segítsenek és a biztonságérzetet fokozzák, információt adjanak és, ha kell szabálysértések és bűncselekmények esetén az elkövetőt feltartóztassák a rendőrség megérkezéséig.

Holnaptól további 100 fő biztosítja majd a határaink védelmét, őket a szlovák és osztrák határra vezényelik majd.

Az operatív törzs teljes sajtótájékoztatója: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!