2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Müller Cecília: A jövő héten megérkezhet a Moderna vakcinája Magyarországra

Magyarország 1 millió 744 ezer adagot kap, ami 872 ezer fő további oltását teszi lehetővé – közölte az országos tisztifőorvos.

  • Müller Cecília: A jövő héten megérkezhet a Moderna vakcinája Magyarországra

A legfrissebb adatok szerint 3 068 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 334 836 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 127 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 325 főre emelkedett. A gyógyultak száma technikai okok miatt változatlan a tegnapi naphoz képest, 179 541 fő. A gyógyultak legfrissebb adatait holnap közöljük. Az aktív fertőzöttek száma 144 970 fő. 5 387 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen. Immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, és fokozatosan megkezdődik az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása is. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján kiemelte, fontos a bevezetett intézkedéseket betartani.

Látható, hogy a járvány nem ért véget

– tette hozzá.

Rendben zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, a terveknek megfelelően az intenzív osztályon, a sürgősségi osztályon dolgozók már megkapták a védőoltást.

Müller Cecília közlése szerint az egészségügyi dolgozók teljes vertikumára kiterjed az oltakozási lehetőség.

Szerda estig 31,5 ezer egészségügyi dolgozót oltottak már be.

Az országos tisztifőorvos hozzátette: az oltócsoportok rendkívül fontos küldetést végeznek.

Elkezdődött a mai napon az idősotthonban lakók védőoltása – jelentette be Müller Cecília. Csütörtökön a Pesti úti idősotthonban, az újpalotai Olajág otthonban, a Baptista Szeretetszolgálat pécsi idősek otthonában és a miskolci Őszi Napsugár otthonban oltják az embereket.

447 fő dolgozó és 779 gondozott, 1226 személy jelentkezett az oltásra.

Az oltási tevékenységet nagy kihívásnak nevezte az országos tisztifőorvos, hiszen ilyen hatalmas mértékben, ilyen nagy logisztikai feladatokkal és ilyen volumenben sem Magyarországon sem más országban nem volt még ilyen oltakozási lehetőség.

Az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte a Moderna koronavírus elleni vakcináját. Müller Cecília ezzel kapcsolatban elmondta, az Európai Unió tagállamai részére 80 millió adagot kötöttek le és további 80 millió is lehetőségként előttünk áll.

Magyarország 1 millió 744 ezer adag Moderna vakcinát kap, ami 872 ezer fő további oltását teszi lehetővé

– közölte Müller Cecília.

A tervek szerint a jövő héten megérkezhet a Moderna vakcinája. 

Szerdán 207-szer intézkedtek a rendőrök szabálytalan maszkviselés miatt

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt szerdán 207 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert alezredes elmondta: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 18 146 rendőri fellépés történt szabálytalan maszkviselés miatt.

A maszkviseléssel kapcsolatos szerdán tett intézkedések közül 173 a tízezernél több lakosú települések önkormányzati rendeleteiben meghatározott kötelezettségek be nem tartása miatt történt, közülük 24 embert figyelmeztettek, 61 alkalommal helyszíni bírságot szabtak ki és 88 feljelentést tettek a rendőrök.

Emellett tömegközlekedési eszközökön és megállóhelyeken, valamint  üzletekben és bevásárlóközpontokban egyaránt 17-17 emberrel szemben intézkedtek szerdán a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt - ismertette Kiss Róbert.

Kapcsolódó:

Maruzsa Zoltán: Az Operatív Törzs azt javasolja, folytatódjon a digitális munkarend a középiskolák esetében

HírTV - MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.
Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!