2020. július 16.,
csütörtök, Valter napja

MSZP: A trágár stílus is előny

NAGY BLANKA ROKONSZENVES A BALOLDALI KEMÉNY MAGNAK

Magyar Nemzet

2019. július 30., kedd 08:24

Augusztus 7-én mutatják be hivatalosan a kiskunfélegyházi ellenzéki képviselőjelölteket, köztük Nagy Blankát. Addig viszont a helyi MSZP nem ad magyarázatot arra, milyen megfontolások alapján álltak be a trágár beszédéről elhíresült diáklány mögé – derült ki Horváth Tamás kiskunfélegyházi MSZP-elnök szűkszavú válaszából, amit a Magyar Nemzet megkeresésére mondott.

Emlékezetes, Nagy Blanka tavaly év végén a túlóratörvény elleni tüntetésen üzent a fideszes politikusoknak obszcén szavakkal, amivel rögtön az ellenzék és balliberális média sztárjává vált, és „szókimondó diáklányként” ünnepelték őt. A napokban pedig kiderült: az MSZP elnöksége egyhangúlag hozzájárult ahhoz, hogy a párt kiskunfélegyházi szervezete független önkormányzati képviselőjelöltként támogassa Nagy Blankát.

A Magyar Nemzet megkeresésére az MSZP elnökségében azzal magyarázták döntésüket, hogy bár a diák­lány stílusán lehet vitatkozni, az ellenzéki térfélen viszont sokan bátornak, sőt hősnek tartják őt, így esélyes, hogy végül önkormányzati képviselő lehessen.

Mindez azért is érdekes, mert amikor általános felháborodást keltve Bangóné Borbély Ildikó lepatkányozta a Fidesz szimpatizánsait, elnökségi forrásaink ugyancsak azt hangoztatták: noha az ő ízlésükkel nem találkozott képviselőjük szóhasználata, az az MSZP „kemény magja” körében sikert aratott, így alkalmas volt a törzsbázis megszólítására, mozgósítására.

A Magyar Nemzet felvetésére, hogy hasonló oka lehet-e most Nagy ­Blanka támogatásának, elnökségi forrásaink elismerték, hogy „van ilyen megfontolás”. A DK országgyűlési képviselője, Arató Gergely tegnap ugyancsak arról beszélt, hogy Nagy Blanka az ellenzéki pártok, köztük a DK támogatásával indul, így „mi őt a saját jelöltünknek is tekintjük”.

A DK-nak ugyanakkor problémái adódtak Vácon, ahol az ATV beszámolója szerint a Gyurcsány-párt elnökségének nem sikerült megállapodnia alapszervezetével arról, hogy kit támogassanak, Krauze István helyi elnök ezért lemondott, sőt a pártból is kilépett.

Magyar Nemzet