2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Mráz Ágoston Sámuel: Karácsony Gergely továbbra is üldözött vadnak tűnik

Karácsony Gergely "továbbra is üldözött vadnak tűnik"; bár az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson induló főpolgármester elindította kampányát, nem a saját témáiról beszél, hanem magyarázkodásra kényszerül - mondta a Nézőpont Csoport vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

  • Mráz Ágoston Sámuel: Karácsony Gergely továbbra is üldözött vadnak tűnik

Mráz Ágoston Sámuel közölte: a főpolgármester eddigi életével, karrierjével kapcsolatban sorozatban kellemetlen kérdések merülnek fel, amelyekre Karácsony Gergely nem tud hiteles válasz adni, és egyre inkább belebonyolódik ezekbe az ügyekbe. Válaszai mindig újabb három-négy kérdést vetnek fel, legyen szó a nyelvvizsgájáról, az egyetemi karrierjéről, a diplomaszerzéséről - tette hozzá.

Az elemző szerint Karácsony Gergely érdekelt lenne abban, hogy vizsgálat induljon, amely lezárja az ügyét, de ezt egyelőre elkerüli, e helyett inkább váltogatja a kitérő és a magabiztos stílust.

Abszurd érvelésnek nevezte, hogy a főpolgármester azt mondta, Angela Merkel német kancellár sem beszél angolul; ráadásul ennek ellenkezője be is bizonyosodott. Mráz Ágoston Sámuel felidézte: a magyar miniszterelnökök közül Medgyessy Péter nem beszélt folyékonyan angolul, de ő perfekt volt franciául és tárgyalni valamelyest tudott angolul is.

A Fudan Egyetem leendő területén történt utcanév-változtatásokról szólva az elemző úgy fogalmazott: a politikának része néha a szórakoztatás is, ebben az értelemben komoly teljesítménynek számít a főpolgármester és a IX. kerületi polgármester tette.

Azonban szerinte ez megmutatja Karácsony Gergely geopolitikai gondolkodását: azt, hogy megválasztása esetén elzárkózó, konfliktuskereső politikát folytatna, szemben a jelenlegi kormánnyal, amely arra törekszik, hogy a világ meghatározó nagyhatalmai ne ellenségként tekintsenek Magyarországra.

Hozzátette, ráadásul az akció a közterek elnevezésének rendjét megsértve történt, ami sokat mond arról, hogy a főpolgármester mit gondol a jogállamiságról.

Mráz Ágoston Sámuel úgy fogalmazott: "szakterülete" Karácsony Gergelynek, hogy áldozatként tud feltűnni - például pénzhiányt kiált és ezzel megpróbálja elkerülni, hogy számon kérjék rajta az ígéreteit -, de a miniszterelnök-választás arról szól, hogy kire akarják bízni a magyarok az ország vezetését.

Szakpolitikailag, a teljesítmény oldaláról nézve ugyanis sok kellemetlen ügy van a fűvágás helyetti táblakirakás, az utak koncepciótlan lezárása vagy a felújítások koordinálatlansága terén is - mondta. Hozzátette: érik a fővárosban egy protesthangulat a főpolgármester ellenében.

Arról is beszélt: Karácsony Gergely egy pozíciót sem próbált meg újra megszerezni, hanem mindig továbblépett, főpolgármesterként is miniszterelnök-jelölti ambíciói vannak. Az a kérdés, hogy ez ellen felháborodnak-e a választói, vagy elfogadják ezt a "folyamatos trükközést" tőle - jegyezte meg Mráz Ágoston Sámuel.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!