2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde 11:20

Belföld

Motoros „rosszfiúk” gyűjtöttek kórházban fekvő gyerekeknek

A „rosszfiúk” is lehetnek jók! – Ezzel a mottóval szerveztek először adománygyűjtést a Siófok környéki motorosok. Az ajándékokat a siófoki kórházban fekvő gyerekek kapták.

  • Motoros „rosszfiúk” gyűjtöttek kórházban fekvő gyerekeknek

Húsz motoros mikulás érkezett a siófoki kórházhoz. Az adománygyűjtés szervezőjét is meglepte, mennyien csatlakoztak az adakozáshoz.

„Több helyen gyűjtöttünk ajándékokat, nagyon sok összejött, anyagi támogatás is, az egyik vállalkozó több százezer forintot felajánlott, ehhez jön még több, amit ma összeszedünk urnákban vagy adománygyűjtő dobozokban, ezt majd a kórháznak, a gyermekosztálynak van egy alapítványa, és erre fogjuk befizetni” – mondta Csizmás Arnold.

Rengeteg ajándékot hoztak, melyeket aztán zsákokban vittek fel a gyermekosztályra, hogy átadják a kis betegeknek. Minden kisgyerek kapott külön ajándékot, de sok jutott a leendő pácienseknek is, sőt a sok játékból még a helyi óvodák is kapnak. Az itt lévő gyerekek ugyan szomorúak, hiszen betegek, de a Mikulást ők is nagyon várták.

„A gyerekektől nem szabad elvenni ezt a mítoszt, hogy Mikulások léteznek, úgyhogy minden évben számukra ez egy kicsi csoda úgymond, még ha csak ilyen is, de ahogy a mesék életre kelnek, én úgy gondolom, hogy ez a gyógyulásuknak nagyon sokat jelent, sokat segít benne, főleg azoknak, akiknek egy-egy ünnepen itt kell tölteni az időt” – mondta Bakáné Varga Krisztina, a Siófoki Kórház és Rendelőintézet osztályvezető főnővére.

A kórházi látogatás után a hajóállomás parkolójában táboroztak le a motorosok. A járgányokra itt már a gyerekek is felszállhattak, és mehettek egy próbakört, persze csak utasként.

A motorosok a siófoki Víztorony tövéből rajtoló Mikulás futáson is részt vettek, ők vezették fel a sportolókat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Vidéki Antifa-tag rongált Budapesten

Az elkövető Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!