2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Motoros alácsúszásgátló elemeket telepít a Magyar Közút Nonprofit Zrt.+ videó

Újabb helyszínekre telepít motoros alácsúszásgátló elemeket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. olyan szalagkorlát elemekhez, ahol gyakori a pályaelhagyásos balesetek száma.

  • Motoros alácsúszásgátló elemeket telepít a Magyar Közút Nonprofit Zrt.+ videó

Pécsi Norbert kommunikációs vezető, Magyar Közút Nonprofit Zrt.: "Egy olyan helyszínről beszélhetünk, ahol sajnos szükség van ilyen típusú fejlesztésre. Ahogy az is latszik, hogy ugye egy jó minőségű, burkolatú útról beszélhetünk, jó a vonalvezetése, szépen bemotorozható ívei vannak az útnak, tehát egy nagyon közkedvelt helyszín a motorosok szempontjából. Könnyű megközelíteni, autópályáról is könnyen elérhető útról van szó, tehát minden olyan jellemzővel bír, ami arra késztetheti a motorosokat, hogy itt a szokásosnál és a KRESZ- szabályoknál jóval nagyobb tempóval közlekedjenek."

Ez is az oka annak, hogy az idén itt telepítik először az alácsúszásgátló elemeket csaknem 1 kilométer hosszan. Míg a szalagkorlát az autók esetében felfogja az ütközést, a motorosoknál akár végzetes sérülést is okozhat.

Szabó Henrik stratégiai igazgató, HUMDA Zrt.: "Ugye vannak ezek a pillérek, amik magukat a szalagkorlátokat tartják és ezek baleset esetén, pályaelhagyásos incidens esetén ezekbe beleakad a motoros és itt akár csonkolásos sérüléseket is szenved vagy beszorul alá, ezek nagyon csúnya balesetek összességében és ezek az alácsúszásgátló elemek ezt akadályozzák meg, hogy az ilyen jellegű, sokszor végzetes sérüléseket elkerülje a motoros."

Fontos azt tudni, hogy bár ezek az elemek csökkentik a sérüléseket, de még így is komoly töréses baleseteket szenvedhet el a motoros, ha elveszti uralmát a jármű felett. A szakemberek szerint bár az egész 1,5 km-es bálványosi lehajtót el lehetne látni ilyen elemekkel, most első körben azokon a helyeken telepítik az alácsúszásgátlókat, ahol történtek már balesetek.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!