2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Most egy jobbikos nem tudta a helyesírás szabályait

Újra gondot okozott a helyesírás az ellenzéknek.

  • Most egy jobbikos nem tudta a helyesírás szabályait

Most a Jobbikos Pintér Tamás használta helytelenül az ly-os jét. A Jobbik országgyűlési képviselője írásbeli kérdést nyújtott be a humántárca vezetőjéhez, amelyben a sújtó szót ly-nal írta pontos jé helyett.

 

Nem ez volt az egyetlen nyelvtani hibája: a „döbbenetes” szó helyett „döbbentés”-t írt, továbbá több összetett szót is külön írt le. Korábban az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó, valamint Zugló polgármestere Karácsony Gergely is helytelenül használták az LY-os jét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!