2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Most a vakcinával riogat az ellenzék

Az orosz vakcinával riogat az ellenzék. A Gyurcsány párt szóvivője szerint: a magyar kormány a bevizsgálatlan, uniós engedéllyel nem rendelkező oltóanyaggal, emberkísérleteket végez.

  • Most a vakcinával riogat az ellenzék

A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője viszont visszautasította az emberkísérletet. Azt mondta: a vakcinát vizsgálják a magyar hatóságok. A külgazdasági és külügyminiszter szerint pedig a baloldal politikai kérdést akar csinálni az orosz vakcinából.

Hétfőn délután, Tornyosnémetinél lépte át a szlovák-magyar határt az a kamion, amely hatezer ampullányi orosz vakcinát hozott. A videót a külgazdasági és külügyminiszter tette közzé a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter szerint Magyarország a világ összes, sikerrel kecsegtető vakcinafejlesztésénél jelen van, és a kormány mindent megtesz, hogy a hatékony oltóanyagot Magyarországra hozza.

A Demokratikus Koalíció a járvány elleni védekezés után most a kormány vakcina beszerzését támadja. A párt szóvivője a Facebook-on közzétett videóban egyenesen emberkísérletről beszélt az orosz vakcina kapcsán.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője azonban visszautasította az emberkísérletet az Operatív Törzs tájékoztatóján.

A Külgazdasági és Külügyminiszter szerint a baloldal politikai kérdést akar csinálni az orosz vakcinából, ugyanis Oroszországban 40 ezer ember bevonásával már túl vannak a klinikai tesztelésen, aminek az eredménye több, mint 91 százalékos hatékonyságot mutat. Szijjártó Péter Facebook-oldalán úgy fogalmazott: baloldali politikusok kétségbe vonják a magyar orvosok és járványügyi szakemberek szakmai álláspontját. Főleg úgy, hogy pontosan tudják: Magyarország különböző fertőző betegségek elleni, kimagasló átoltottsága legnagyobb részben orosz oltóanyagoknak köszönhető. A magyar emberek döntő többsége gyerekkora óta ugyanis orosz vakcinákkal lett beoltva, hiszen korábban minden oltóanyag onnan származott.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!