2021. 09. 28. Kedd Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Most a vakcinával riogat az ellenzék

Az orosz vakcinával riogat az ellenzék. A Gyurcsány párt szóvivője szerint: a magyar kormány a bevizsgálatlan, uniós engedéllyel nem rendelkező oltóanyaggal, emberkísérleteket végez.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője viszont visszautasította az emberkísérletet. Azt mondta: a vakcinát vizsgálják a magyar hatóságok. A külgazdasági és külügyminiszter szerint pedig a baloldal politikai kérdést akar csinálni az orosz vakcinából.

Hétfőn délután, Tornyosnémetinél lépte át a szlovák-magyar határt az a kamion, amely hatezer ampullányi orosz vakcinát hozott. A videót a külgazdasági és külügyminiszter tette közzé a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter szerint Magyarország a világ összes, sikerrel kecsegtető vakcinafejlesztésénél jelen van, és a kormány mindent megtesz, hogy a hatékony oltóanyagot Magyarországra hozza.

A Demokratikus Koalíció a járvány elleni védekezés után most a kormány vakcina beszerzését támadja. A párt szóvivője a Facebook-on közzétett videóban egyenesen emberkísérletről beszélt az orosz vakcina kapcsán.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője azonban visszautasította az emberkísérletet az Operatív Törzs tájékoztatóján.

A Külgazdasági és Külügyminiszter szerint a baloldal politikai kérdést akar csinálni az orosz vakcinából, ugyanis Oroszországban 40 ezer ember bevonásával már túl vannak a klinikai tesztelésen, aminek az eredménye több, mint 91 százalékos hatékonyságot mutat. Szijjártó Péter Facebook-oldalán úgy fogalmazott: baloldali politikusok kétségbe vonják a magyar orvosok és járványügyi szakemberek szakmai álláspontját. Főleg úgy, hogy pontosan tudják: Magyarország különböző fertőző betegségek elleni, kimagasló átoltottsága legnagyobb részben orosz oltóanyagoknak köszönhető. A magyar emberek döntő többsége gyerekkora óta ugyanis orosz vakcinákkal lett beoltva, hiszen korábban minden oltóanyag onnan származott.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Aláírták az új, 15 éves gázszerződést a Gazprommal

Továbbra is biztosított az olcsó gáz Magyarországon – mondta Szijjártó Péter 2021. szeptember 27.

Elindul a Zöld Otthon Program

Egy hét múlva indul a Magyar Nemzeti Bank Zöld Otthon Programja az új, energiatakarékos ingatlant vásárló családok számára. 2021. szeptember 27.

Az idei Marketing Summit elegánsan helyezte fel a szakmát a felső polcra

Már a helyszínválasztás formabontó volt, hiszen a szervezők a megszorítások helyett, a minden tekintetében nishnek számító Haris Parkot választották a rendezvény otthonául. 2021. szeptember 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!