2021. 10. 18. Hétfő Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Soroló

Következik:

Hírek 00:00

Belföld

Monoron épül az állatgyógyszergyár

Új állatvakcina gyártó üzemet épít a francia gyógyszergyár, a CEVA-Phylaxia a Pest megyei Monoron - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter azt mondta: a beruházás 8,1 milliárd forintba kerül, amelyből 1,6 milliárd forintot a magyar kormány ad vissza nem térítendő támogatásként. A cég a világ hatodik legnagyobb állatvakcina gyártója és a harmadik a baromfi oltóanyag előállításban. A Magyarországon előállított termékeik 95 százalékát exportálják többek között Afrikába, Kínába, Brazíliába. Az itthoni gyártóbázisukon 130 ember dolgozik.

Az állategészségügynek önmagán túlmutató jelentősége van, hiszen az emberi egészségre ártalmas fertőző betegségek 75 százaléka az állatoktól indul, egyrészt. Másrészt pedig a magyar élelmiszeripari export esetében mindig meghatározó jelentősége van a magyarországi állatállomány egészségének. Emlékezzünk akár a sertéspestis, vagy akár a madárinfluenza jelentette export-piac vesztésekre. Ma már ebben az ágazatban is a megelőzésnek sokkal fontosabb szerepe van, mint volt korábban és ennek nemzetgazdasági hatása is van– mondta el Szijjártó Péter. 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kocsis Máté: Életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

Karácsony kiesett, Márki-Zay beesett, a lényeg, hogy a show folytatódjon tovább - írja Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook oldalán. 2021. október 17.

Dobrev Klára elismerte vereségét

Dobrev Klára: "Felhívtam Márki-Zay Pétert, és tiszta szívből gratuláltam a győzelméhez. Ő a hatpárti ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje." 2021. október 17.

Szigorú sebességhatárt vezetnének be az utakon

Lakott területen 30 km/h-val közlekedhetnek az autósok a jövőben. 2021. október 17.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!