2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Modern parkolóautomatákra cserélték a régieket Pécsen

Szerdától működnek Pécsett az új parkolóautomaták. A városban változtak a parkolóövezetek is, az eddigi három helyett ezután csak két zónában kell fizetni.

  • Modern parkolóautomatákra cserélték a régieket Pécsen

A korábbi parkolóautomatákat a kétezres évek elején telepítették Pécsett. Az újak egyszerűbben, gyorsabban működnek. Nagy színes érintőképernyővel rendelkeznek. Ezen kell megadni a jármű rendszámát és a parkolásra szánt időt.

„Sokkal meggyőzőbb. Tehát nem lehet vele játszadozni, mivel rajta van a gépjárműnek a rendszáma. Nem tehetem meg azt, hogy ha kiváltom két órára és fél óra alatt végeztem, akkor átadom a partneremnek. Tehát ilyen szempontból a működtetőnek ez sokkal gazdaságosabb. Egyébként nem bonyolult a rendszer, meg kell tanulni” – fogalmazott egy helyi lakos.

Az automaták csak fémpénz fogadnak el, és visszaadni nem tudnak. Viszont lehetőség van arra, hogy bankkártyával fizessünk. Ebben az esetben be lehet állítani a parkolás idejét, majd ennek összegét a rendszer levonja a számláról. A mobiltelefonos SMS-fizetés továbbra is működik.

„Lehet fizetni bankkártyával, érintésmentessel, az úgynevezett paypass, vagy paywawe kártyákkal. Kétféle automata található Pécs területén. Az egyik az napelemes, a másik pedig az éjszakai áramról működő automaták” – ismertette Süle Péter, a DBM Kft. szoftvermenedzsere.

A 160 új készüléket három hét alatt szerelték fel, addig ingyenes volt a parkolás. Két nap tesztelés után szerdától működnek élesben.

„Hogyha, valamilyen probléma merülne fel a parkolójegy vásárlása során, akkor a parkolóautomatán található ügyfélszolgálati számot kell tárcsáznunk. Egyébként a Biokom honlapján a parkolóautomaták használata lépésről-lépésre, illusztrációkkal megtalálható” – hívta fel a figyelmet Erdős Réka, a Biokom NKFT. sajtófelelőse.

Hasonló parkoló automaták Pécs mellett még Szegeden, Szombathelyen és Egerben működnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!